Članek
Ali res uvažamo multikulturo? Ali pa bolj monokulturo (islam) oziroma nekulturo!?
Objavljeno Oct 25, 2016

Izsiljenih milijonskih migracij bo z leti vse več
MULTIKULTURALIZEM JE POSTAL SINONIM ZA NASILJE
(vse umre, česar se loti birokracija s svojim vsiljevanjem, nasiljem) - DELI

Multikulturalizem ali multi-kulti je nekakšna ideja, ki se je pokazala v Evropi in po svetu utopična in nedelujoča, da lahko različne kulture, civilizacije, vere, ideologije živijo skupaj in se ne motijo, ne ogrožajo ter da s prevzemanjem druga od druge napredujejo oziroma napreduje celotna družba. 
Po 50 letih prihajanja milijonov delavcev iz tretjega sveta v Evropo je stanje spoštovanja, sobivanja, varnosti postalo skorajda eksplozivno - vedno več je get, kriminala, verskega radikalizma, terorizma, vsiljevanja in zavračanja z vseh strani, predvsem pa se krepi sovraštvo in nasilje. Najnovejše migracije so zamajale celo EU in mnoge vlade ali dolgoletne politične stranke. Kaže tudi, da sistem deluje slabo, da niti policija niti vojska nista učinkoviti, pravtako v Sloveniji. 
V tem vakuumu je vse več pozivov različnih skupin, manjših političnih strank, manjšin, lokalnih skupnosti, skupin na internetu po organizaciji narodne straže ali obrambnih enot, ki bi bile po potrebi tudi oborožene, in bi vskočile ob popolni odpovedi sistema. Takšno stanje seveda lahko vodi v anarhijo, obračunavanja, še dodaten kaos. Krivdo zato nosijo evropske vlade, tudi slovenska, ki ne delujejo ali pa birokratsko in povsem neučinkovito. Na vseh koncih pa se krepi militarizacija, odvzemanje človekovih pravic, nadzor komunikacij, interneta, medijev, cenzura. Kar dela javnost še bolj jezno in dezorientirano. Posebej pa nadaljevanje vsiljevanja odločitev bruseljske birokracije, ki se potem kmalu pokažejo kot povsem neučinkovite in nesmiselne ali pa zelo začasne. Kot je tudi ideja, da bi diktatorskim režimom od Turčije do Mavretanije plačevali letno vsoto denarja v zameno za zadrževanje milijonov lačnih in nezaposlenih. Denar bi seveda najbrž šel v žepe režima in v nakupe orožja. Ob padcu režima pa se seveda spet ponovijo Libija, Irak, Sirija in milijoni migracij. Kot da EU plačuje diktatorskim režimom Afrike in Azije davek, kot sta nekoč Zahodno in Vzhodno rimsko cesarstvo Hunon in Atili.
Budisti in Hindujci, kristjani, animisti in drugi so se dobro vkjučili v Evropo, vse naštete težave so z islamom. Vse nove migracije so iz islama; pa tudi že prejšnje so bile večinsko iz islama. Multi-kulti ne vzdrži niti terminološko, saj prihaja v Evropi do prihoda h krščanstvu samo še islam - torej gre za bi-kulti. Ampak ta bi-kulti jasno kaže, da raste nevarnost trka civilizacij. Nove izsiljene migracije so že tako zastrupile situacijo na Zahodu, da je pričakovati pogrome in oborožene spopade večjih razsežnosti ali pa prihod na oblast desnice, ki bi obljubila razselitev get in vračanje milijonov ilegalnih islamskih priseljencev, migrantov in razpisala tudi exite iz EU. 
Vsekakor pa ta 50 - letni multi-kulti ni prinesel drugega kot kaos, kriminal, sovraštvo in nekaj restavracij s tujo hrano in afriških nogometašev za državne reprezentance. Je to multi-kulti? Je to Evropa, ki si jo želimo? Si želi Slovenija z azilnimi domovi, taborišči, bodočimi združevanji družin, geti ponoviti nekaj, kar se ni obneslo v Zahodni Evropi? Zakaj zmeraj prevzemamo nekaj, kar se ne obnese? Zakaj ne sprejemamo nekaj, kar se je obneslo? Na primer zgodnje šolstvo Južne Koreje, podjetništvo Singapurja, državne projekte gradnje muzejev, hitre infrastrukture Kitajske, high tech Tajvana ...

P.S.
Ali res uvažamo multikulturo? Ali pa bolj monokulturo (islam) oziroma nekulturo!?

GREGOR PREAC - deli