Članek
Menim, da Miro Cerar ni oseba, ki bi rešila Slovenijo.
Objavljeno Jul 01, 2014
Zelo poredko se oglašam a tokrat se moram. Menim, da Miro Cerar ni oseba ki bi rešila Slovenijo. Slovenije se ne da rešit čez noč, to bo dolgotrajen proces, ki ga ne more izvajati nekdo, ki ga je soustvarjal. Menim tudi, da bo za rešitev Slovenije moralo priti do samoorganizacije državljanov za zaščito njihovih interesov izven formalnih institucij države, tukaj pa bo ključno vlogo odigrala legitimnost, ki je na žalost danes nima v Sloveniji nihče, saj nikomur državljanke in državljani ne sledijo zaradi njegovih idej ter delovanja, ampak mu sledijo na osnovi pavšalnih ocen in populizma (tipičen predstavnik populizma je Karl Erjavec, ki se tega zaveda in to izkorišča, ljudje pa mu vseeno sledijo). MC je mogoče rešitev v dani situaciji za mnoge, ker ni nikogar drugega in zanj se v razdvojenosti in zmedenosti ljudje odločajo preprosto zato, ker ga poznajo kot pravnika z nenehnim sodelovanjem pri aktualnih zadevah, kar pa je posledica soustvarjanja stanja v Sloveniji kot ga imamo.
 
Zato svetujem, da se Vili in Vladislav ne obsojata po nepotrebnem, ker s tem ne pomagata nikomur, le škodita si tako in drugače ter jemljeta čas drugim. Vili ima po moje popolnoma prav glede vsega kar je zapisal, prav pa ima tudi Vladislav s tem ko se odloča za nekaj novega – alternativnega, v splošnem kaosu in zmedenosti se je na žalost zatekel k nekomu, ki ga sam še nedavno ni odobraval oz. ga je celo grajal zaradi sodelovanja pri ukinjanju referendumov.
 
Moja spoznanja zadnjih let so, da neposredne vladavine ljudstva ni in ne more obstajati, ker takoj ko želiš civilno družbo organizirati to ni več civilna družba, saj postane neka organizacija z vodjo in nekimi telesi za odločanje. Tako da ljudstvo ne more vladati, lahko vlada nekdo v njegovem imenu in ta je v Sloveniji institucionaliziran v vladi in parlamentu in tega se spremeniti ne da. Kako pa lahko ljudstvo mimo formaliziranih institucij uveljavlja svoje interese, na legalen in legitimen način, do česar vsekakor ima vso pravico je po moje tema s katero bi se po raznih emialih ter forumih morali pogovarjati, saj nas bodo drugače obropali do konca, do smrti, ker se bomo na koncu pobili med samo. Sam sem se s tem veliko ukvarjal in prišel do mnogih zaključkov in vem kako to narediti, vsaj menim da bi šlo, a na žalost je ocena takšna, da še nismo dovolj globoko zabredli za uspešno uveljavitev ideologije...čas bo prinesel svoje in v samoorganizacijo bomo prisiljeni.
 
Vsi lepo pozdravljeni,
 
Gvido Novak
http://zdruzenidrzavljani.si/