Članek
KDAJ BO ČAS, DA SAMA PRODAM LEDVICO?
Objavljeno Aug 22, 2015

0

Zadnjih nekaj mesecev se sprašujem o mejah. Kje so meje dovoljenega razgaljanja kar se objavljanja na blogu tiče. Kje so meje dobrega okusa oziroma še pomembneje, do kje se lahko odkrijem.

Nekateri menijo, da sem včasih preveč iskrena. In drugi, tisti redki, ki poznajo moje uničujoče demone, menijo, da se spet zapiram vase. Kljub temu, da v svojih zapisih delim marsikaj intimnega. Ker ti nekateri vedo, da je, navkljub intimi in iskrenosti zapisov, v meni še toliko prikritega, neodkritega in v zapisih velikokrat površinsko napisanega. Ker ko dam ven, mi nekaj roko še vedno nazaj drži. Mi možgani delajo z nadpovprečno hitrostjo in moj pravi jaz se vedno uspe skriti v temačnih globinah, ki niso dostopne nikomur.

Niso meje bistvo današnjega zapisa. Z mejami sem začela, ker se sprašujem ali zapisati, kar nameravam zapisati. Mogoče se bojim, da bo izpadlo ponižujoče.

Ampak, saj sem še težje skrivnosti zapisala. Hude pretekle izkušnje. Vseeno pa nočem, da izpade kot klic na pomoč. Ali, bognedaj, samopomilovanje.

Vem, dolgovezim.

Torej, iščem službo. Delo na črno, delo na belo, karkoli. In ja, že nekoliko obupana. Sicer delam na črno, nekaj ur na dan, za 1,80€. Kar pa ni dovolj za preživetje. Daleč od tega. S sodelavko mojih let, podobne izobrazbe, piševa prošnje in si izmenjujeva izkušnje. Obe imava precej izkušenj, obe razgledani, obe sposobni, si upam trditi. Pa nama vseeno ne uspe.

In zato pišem ta zapis.

Ker vas sprašujem, če imate delo zame. Nobeno delo mi ni izpod časti. Lahko sem tudi čistilka. Ker tudi tu imam izkušnje.

Lahko samo za nekaj ur na dan. Lahko vam občasno ali redno pazim otroka ali peljem psa na sprehod.

Nekaj tednov nazaj, sem spisala zapis v obliki prošnje za zaposlitev (https://vanjasjane.wordpress.com/2015/08/01/prosnja-za-zaposlitev-deli-ce-zelis/). Saj ne, da bi pričakovala, da se bo kdo oglasil in me hotel zaposliti, ampak vseeno...

Mogoče nisem bila dovolj jasna, da resnično potrebujem delo.

Zato vas prosim, da mi pišete, če imate zame delo. Kakršnokoli. Čeprav sem rekla, da nikoli ne uporabljam vez in poznanstev, tokrat to počnem. Četudi virtualne veze in poznanstva.

Hvala!