Članek
Zavrlov Pristop je odlagališče propadlih politikov
Objavljeno May 12, 2015

Melita Župevc je zdaj zaposlena v Pristopu, njen Tone Rop pa do prihodnjega avgusta prejema po 23 evrskih tisočakov Evropske investicijske banke.

Nekdanja poslanka SD in PS Melita Župevc, v zadnjih letih tudi življenjska sopotnica nekdanjega premierja Toneta Ropa, je novo zaposlitev našla v skupini Pristop. »Z mag. Melito Župevc, izkušeno novinarko in svetovalko za odnose z javnostmi ter nekdanjo poslanko, pogodbeno sodelujemo od 1. maja 2015. Melita bo s svojim znanjem naročnikom pomagala reševati poslovne in komunikacijske izzive kot višja svetovalka korporativnega komuniciranja. Pogodbene določbe so stvar podpisnikov, vrednost pa je odvisna od dejansko in uspešno opravljenih aktivnosti,« nam je sporočil Žiga Čebulj iz skupine Pristop.

Melita Župevc je kariero začela kot novinarka POP TV, nato je postala piarovka LDS in potem z Ropom odšla v SD, kratek čas pa je svetovala tudi nekdanjemu predsedniku Danilu Türku, ki jo je iz neznanih razlogov hitro odslovil. Zatem je kandidirala za poslanko SD in si skupaj z Ropom delila poslansko klop. V prvem mandatu se je proslavila kot predsednica preiskovalne komisije za časopis Slovenski tednik in razkrivala novinarje, ki so si pod psevdonimi drznili pisati za ta »bogokletni« brezplačnik. Nato je presedlala k Zoranu Jankoviću in bila za poslanko izvoljena na njegovi listi. Med drugim je bila tudi podpredsednica Pozitivne Slovenije, ki ji je ostala zvesta tudi po razpadu, zato je po volitvah ostala brez poslanskega stolčka. Potem ko se ji je izteklo nadomestilo, je dobila novo službo v Pristopu, ki velja za elitno komunikacijsko podjetje vladajoče politične nomenklature.

preberite več...