Članek
Peta kolona: Sramotne izjave nasprotnikov samostojne Slovenije
Objavljeno Jun 22, 2015

Mineva 24 let, odkar smo dobili svojo neodvisno in samostojno državo Slovenijo. Danes jo vsi slavimo, zasluge zanjo si prilaščajo vsi slovenski politiki, ki so delovali v času njenega nastajanja. A vendar so nekateri med njimi držali figo v žepu, do konca navijali za Jugoslavijo, nagajali pri sprejemu osamosvojitvenih zakonov, se iz samostojnosti norčevali in jo zasmehovali.

Nad svečano razglasitvijo osamosvojitve so se zgražali, danes pa stojijo v prvih vrstah na proslavah ob državnih praznikih. Zasedajo najpomembnejše funkcije v državi, najbolj zaslužne in predane slovenski osamosvojitvi pa označujejo za kriminalce. Svojih izjav, ki so jih takrat ujeli mediji, vendarle ne bodo mogli nikoli zbrisati iz zgodovine.

V tiskani izdaji in v Trafiki za tablične računalnike več o slovenskih komunistih, ki so želeli asimetrično Jugoslavijo; o Kučanovem priznanju, da je težko razmišljal o odcepitvi Slovenije; o ministrih Mencingerju in Kranjcu, ki v osamosvojitev nista verjela; o politikih na čelu s Kučanom, ki so se zavzemali za demilitarizacijo Slovenije in ustavitev oboroževanja v Sloveniji; o sabotiranju osamosvojitve; o stališčih LDS; ki so ganila Milana Aksentijevića; kdo je Sloveniji leta 1990 grozil z JLA.