Članek
Franc Kangler kar na pet sodnih obravnav sredi pravosodnih počitnic
Objavljeno Jul 03, 2015

Čeprav so med 15. julijem in 15. avgustom pravosodne počitnice in se v tem času sodstvo ukvarja le z nujnimi primeri, obravnav pa običajno ni, bo okrajno sodišče v Mariboru delalo z vsemi močmi.

Očitno je zadeva z radarji zelo urgenten primer, saj je med obtoženimi tudi nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je bil zaradi oddajanja mestnega stanovanja jasnovidki Karin obsojen na sedem mesecev zapora, pozneje pa je to sodbo razveljavilo vrhovno sodišče.

Med pravosodnimi počitnicami so sklicali kar pet obravnav v kazenski zadevi zoper Kanglerja, Vilija Einsenhuta, Tomaža Vrčka in Boštjana Ferka zaradi zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Prva obravnava je razpisana 15. julija, druga 22. julija, tretja 29. julija, četrta 5. avgusta, peta 12. avgusta, šesta 20. avgusta in sedma 26. avgusta. Tako za obdolžene in njihove odvetnike, pa tudi za državnega tožilca, ki vodi kazenski postopek, letos ne bo poletnih počitnic. Sodnica Tanja Husar pa je med drugim zapisala, da bodo obtoženi, ki bodo neopravičeno izostali, prisilno privedeni, prav tako bodo morali plačati stroške prisilne privedbe, lahko pa se sodišče tudi odloči, da se glavna obravnava opravi, čeprav ne bodo navzoči.

beri dalje