Članek
Klovn diplomacije: Ženski higijenski vložki v pariški ambasadi in drugi škandali naše diplomacije
Objavljeno Aug 10, 2015

Razkrivamo morje škandalov in nesposobnost naše diplomacije na čelu z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem. Blamaža z arbitrom Ronnyjem Abrahamom in afera z goljufivo veleposlanico Veroniko Stabej sta zgolj vrh ledene gore.

Zunanje ministrstvo je pogostokrat imelo težave z veleposlaništvom v Parizu. V razkošno obnovljeni vili naj bi bil večkrat zamašen vodovodni odtok. Ko so ga popravljali, naj bi v njem našli ženske higienske vložke. Vilo so kupili v času veleposlanika Jožefa Kuniča, takrat je tam službovala tudi Veronika Stabej in se poslovila po večkratnih sporih z njim.

V tiskani izdaji in v Trafiki za tablične računalnike pišemo tudi o tem, zakaj naj bi se jo znebil premier Janez Drnovšek, pri katerem je bila dolga leta tiskovna predstavnica. Objavljamo pa tudi druge zanimive zgodbe o slovenskih veleposlanikih v tujini: kako je nekdanja partnerka veleposlanika po razhodu z njim prevzela veleposlaništvo, o spopadu dveh diplomatskih sinov, škandalih, ki so jih pometli pod diplomatsko preprogo, in kako so predsedovanje Slovenije EU hoteli proslavit sredi ledene Antarktike.