Članek
Deseta podelitev ugledne nagrade Evropski izumitelj leta
Objavljeno May 20, 2015

Evropska komisija v sodelovanju z Evropskim patentnim uradom nagrado podeljuje v petih kategorijah in sicer za življenjsko delo, raziskovalno dejavnost, industrijo, majhna in srednja podjetja ter izume izvenevropskih držav.

V Parizu, kjer je bila leta 1883 sprejeta Konvencija o varstvu industrijske lastnine, bodo 11. junija letos že desetič podelili prestižno nagrado Evropski izumitelj leta.

Evropska komisija v sodelovanju z Evropskim patentnim uradom nagrado podeljuje v petih kategorijah in sicer za življenjsko delo, raziskovalno dejavnost, industrijo, majhna in srednja podjetja ter izume izvenevropskih držav. V vsaki kategoriji se za naziv potegujejo trije kandidati, ki svojimi izumi in inovacijami prestavljajo mejnike v dobrobit človeštva. 15 finalistov za leto 2015 je že znanih.

Pri izboru zmagovalcev lahko že drugo leto aktivno sodeluje tudi javnost, tako da prek spleta glasuje za enega od 15 finalistov in tako izbere zmagovalca v dodatni kategoriji »nagrada ljudstva«. Zmagovalce v posamezni kategoriji bodo razglasili na slovesnosti 11. junija v Parizu.