Studio Mademoiselle pripravlja fotografsko razstavo plesa ob drogu

Objavil/a Anja Horvat, dne 2017-08-22 ob 16:15:52

»Lepota plesa ob drogu je, da niti ne veš, kdaj se začneš sprejemati«

Po odmevnih fotografskih razstavah – predlanski 'Ulični ples ob drogu' in lanski 'Ples ob drogu v naravi' – ob izteku letošnjega poletja uvod v novo sezono znova odpira najnovejša in dinamična razstava Lepota plesa ob drogu. Gre za nasprotje prejšnjih dveh, saj je tokrat poudarek na minimalistični estetiki in sporočilu. Ustvarjalci so v skladu z aktualnim dogajanjem želeli opozoriti na kontrastnost lepote, ki jo ta vnaša v življenja številnih žensk in tudi moških. Tako je letos 12 tečajnic – modelov prebujalo svojo notranjo lepoto v nepopolnosti in samozavest v negotovosti, s končnim ciljem – se popolnoma sprejeti. Kako jm je uspelo bodo ustvarjalci razkrili v sredo, 6. septembra, od 19. do 21. ure, v studiu Mademoiselle na Savski cesti 10, v Ljubljani.

Studio Mademoiselle se s tem zabavnim in dihjemajočim projektom neumorno bori za prepoznavnost plesa ob drogu kot umetniške in športne plesne discipline. Hkrati vsako leto z umetniško razstavo izkoristi priložnost, da javnosti in še posebej dekletom prenese poučno sporočilo.

Letos je tako v ospredju premislek o vprašanju – kaj je to lepota, zato se je fotograf Boštjan Gunčar odločil za estetske, minimalistične fotografije. Vlogo modelov je soavtorica razstave in lastnica studia Mademoiselle Tina Perko zaupala 12 dekletom. Večina deklet (kar osem), ki so letos nastopila kot fotomodeli, so obiskovalke začetne stopnje in vadbo obiskujejo šele okoli osem mesecev, ostale tri pa so iz srednje stopnje in trenirajo dobro leto ali dve.

Pobudnica razstave Tina Perko in pogumne nastopajoče punce različnih postav in zmožnosti tako izpodbijajo predsodek o nesposobnosti in nemoči, saj dokazujejo, da se z rednim obiskovanjem treningov tudi v kratkem času lahko veliko doseže, naredi nekaj dobrega za svoje telo in se ob temu lahko tudi zabava. Lepota plesa ob drogu je tudi to, da se ga lahko loti katerakoli ženska (ali moški), ne glede na to ali je suha ali ima kakšen kilogram preveč. Popolnost se tako izkaže kot nepopolna, nepopolnost pa je popolna.

Večini deklet so se kljub temu sprva oglasili številni dvomi, ko so s strani lastnice Mademoiselle Tine Perko dobile povabilo k sodelovanju. Po uspešno izbojevanih notranjih bojih in monologih, je pri večini le prevladal spodbuden glas, ki je botroval odločitvi, da bodo pogumno pokazala, kaj so se doslej naučila in kaj zmorejo.

»Seveda se je adrenalin povrnil, ko smo prispele v studio. A smo se vzpodbujale in vsaka je dobila priložnost biti v središču pozornosti. Tina in fotograf sta nas zelo dobro usmerjala in skrbela, da smo se počutile sproščeno. Ko se je slikanje zaključilo, sem bila ponosna nase in na vsa dekleta, ker smo se tako dobro odrezale,« je po snemanju dejala Anastasia.

Na slikanju so dekleta lepo sodelovala in si pomagala, kar je še posebej izrazita značilnost skupnosti plesalk ob drogu. »Ne vem kaj se je zgodilo na snemanju – počutila sem se kot zvezda. V fotografskem studiu je stal mamljivo visok drog. Okoli njega in za njim veliko belo platno, levo in desno veliki bliskavici, za dodatek glamuroza pa še ventilator, ki nas je hladil in nam filmsko dvigoval lase okoli obraza. Roko sem, nogo tja, špičke, pogled sem, nasmešek, zadrži še malo, še enkrat. Na hitro sem preletela nekaj posnetkov in presenečeno ugotovila, da sem to res jaz – saj je bila slika čudovita,« je dogajanje na snemanju opisala Špela.

Dekleta so slikanje zapustila z občutki ponosa in zadovoljstva ter z velikim pričakovanjem razstave, koledarja za leto 2018 (v katerem bo vsaki 'pripadel' svoj mesec), in kakšne nove profilne slike na Facebooku, kot je povedala Tamara. Tudi Mina je fotografiranje zapustila z nasmehom na obrazu in v upanju, da bodo ljudje s presodki videli ves trud, ki je vložen v fotografije.

Kot je dejala Ana, je po opravljenem delu razmišljala o slikah, ki bi jih že takoj najraje s ponosom pokazala svojim bližnjim: »Čeprav je ples ob drogu samo hobi in ima - roko na srce - zlasti v očeh moških erotičen prizvok, je to resen šport, za katerega sta potrebna vaja in predanost. Ko postopno napreduješ do vse težjih elementov, premaguješ svoje strahove (zlasti pred padci na glavo) in se nagrajuješ z uspehom izvedbe vse bolj zahtevnih elementov.« Mateja pa dodaja, da je ples ob drogu najboljša telovadba za telo, saj združuje moč, elegantnost in z vsakim treningom veča samozavest.

Marsikatera ženska ima težavo s sprejemanjem svojega telesa. Lepota plesa ob drogu je, da niti ne veš kdaj se začneš sprejemati, ugotavlja Špela: »Gledaš se v ogledalu in si se navajena, opaziš svojo lepoto, občuduješ svojo moč in želiš si napredovati. Tvoja pozornost ni namenjena negativnim opažanjem, saj s sabo govoriš drugače. S svojim telesom sem bila vedno le delno zadovoljna, a se nikoli nisem v celoti sprejemala. Največjo težavo sem imela s trebuhom. Lepota plesa ob drogu je zame močna ženska energija. Je matafora fizičnih naporov in vztrajnosti, kako lahko z nekaj dela dosežem karkoli. Je samozavest, ki se iz enega področja prenaša na druge, ki dopolnjuje mene kot celoto in me vedno znova spominja, da zmorem več, da se imam še veliko za naučiti in da je ta pot zabavna. Veliko je padcev, udarcev in dni, ko ti preprosto ne gre. In pomembna lekcija je, da včasih pač ne gre – kar ni isto, kot nemogoče. Pomembno je, da napreduješ s svojim tempom, da poznaš svoje sposobnosti in da ne pretiravaš, ker je varnost vedno na prvem mestu.«

Nežo pa navdušuje občutek zadovoljstva zaradi poudarka na estetiki in eleganci gibov: »Vsakič znova me preseneti, ko lahko jaz (ki res nisem eleganten človek) naredim nekaj tako lepega. Pomaga tudi podpora ostalih, ko skupaj napredujemo kot skupina in se veselimo vsakič, ko kateri od nas uspe nekaj novega. Odkar sem začela s treningi, sem se ogromno naučila tako o sebi kot o vztrajnosti in premagovanju ovir. Pozitivna naravnanost, ki sem jo pridobila na treningih, pa mi veliko pomaga tudi na drugih področjih v življenju. 

Podobno opaža tudi Tamara: »Ples ob drogu se mi zdi super šport. Na začetku se ti kakšne stvari zdijo nemogoče, da jih boš sam kdaj naredil. Meni se je zdelo, da ne bom nikdar prišla z začetne stopnje, ker nisem dovolj močna, fleksibilna... A potem kar gre. Natreniraš roke in naenkrat imaš toliko moči, da z lahkoto odpreš plastenko. Postava se začne spreminjati in oblikovati. Hrbet te neha boleti. Ker se ves čas spremljaš v ogledalu, nimaš druge možnosti kot da sebe in svoje telo popolnoma sprejmeš. Ko pa prvič splezaš na drog in ti uspe prva figura na višini, se ponosa in veselja ob tem ne da opisati. Ko začneš hoditi na treninge, vsem ponosno razlagaš, zakaj imaš modrice. Na koncu mi je uspelo še vsakega prepričat, da je to res super šport in umetnost.«

Ples ob drogu je težka vadba, ki da rezultate, ki te nagradijo, ki potrdijo vztrajnost in dokažejo, da se marsikaj da, kar na prvi pogled nikakor ni bilo mogoče, potrjuje tudi Vanja in dodaja: »Obožujem ga - drog in z vadbo ga bom še dolgo.«

»Najlepša je tista lepota, ki prihaja od znotraj in ne bode takoj v oči. Punce so uspešno dokazale, da jo lahko prebudi vsak, potrebuje le vztrajnost, pogum, da se poda na pot spoznavanja samega sebe, svoje unikatnosti in prebujanja svojih pozitivnih notranjih občutkov. Vsaka se lahko iz gosenice razvije v metulja. A najprej se mora sprejeti in se prepustiti spodbudni domišljiji,« opaža inštruktorica Tina Perko iz sudia Mademoiselle, ko opazuje vsakodneven napredek deklet.

Tu pa je še dodaten trik, ki se ga mora posluževati vsaka ženska – naučiti se mora poudariti svojo lepoto z lepimi oblačili in skriti svoje šibke točke. »Bila sem tudi malo nervozna glede izpostavljanja svojega telesa, vsi imamo pač tiste točke na sebi, ki nam niso preveč všeč, «  je dejala Neža. Pri tem je dekletom pomagala prelepa kolekcija športnih kostumov za ples ob drogu, slovenske znamke Poledancerka. »Biti v središču pozornosti, z ne prav oblikovano postavo, mi je bilo zelo težko, a s tako čudovitimi oblačili na sebi, se je povrnila tudi samozavest, ko so fotografije tako lepo uspele,« je bila iskrena Mateja.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Anja Horvat
Anja Horvat
Objavil/a 2017-08-22 16:15:52 (Aug 22, 2017)
Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Mikrocop z gosti na digitalni okrogli mizi predstavil smernice za uspeh v krizi
Mikrocop z gosti (vključno s Saro Isakovič) vabi na okroglo mizo o spremembah, ki nas ženejo
Digitalizacija procesov v finančni industriji naj bo v vlogi izboljšanja uporabniške izkušnje
Mikrocop s 36 računalniki socialno ogroženim otrokom polepšal začetek šolskega leta
Parodontoza − tiha ubijalka zob pri starostnikih
Poslovna IT konferenca Mikrocopa za digitalizacijo slovenskega gospodarstva
Leonardova Mona Lisa bi se danes smejala z bleščečim nasmehom (svojih zob)
Več kot polovica starejših ima težave z ugrizom v jabolko
10-letna pot plesa ob drogu v Sloveniji je bila trnova in polna izzivov, a vredna vsake kaplje znoja in vsake modrice
Obeta se slavnostni spektakel ob 10-obletnici plesa ob drogu v Sloveniji
KATEGORIJE
cene
(5)
zobe
(4)
ples
(3)
ecb
(1)
zzzs
(1)
Kid
(1)
ERP
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2021
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj