Trgovine prihodnosti že živijo v Sloveniji!

Objavil/a Capo Info, dne 2017-10-09 ob 17:50:46

»Četrta industrijska revolucija se je dotaknila tudi doslej znane tradicionalne oblike trgovine, za katero smo že skoraj verjeli, da je nedotakljiva. Sodobno nakupovanje tako v tujini kot pri nas usmerja pomemben trend – pojav mobilnih denarnic,« aktualno dogajanje povzema Jože Mermal, predsednik uprave BTC, ki je pred kratkim tudi v BTC vpeljal slovensko paradno mobilno denarnico Hal mBills. Tudi v podjetju MBILLS zaznavajo veliko zanimanje s strani najrazličnejših trgovcev, ki želijo posodobiti svoj nakupni proces in ga narediti še prijaznejšega za stranke.

»Gotovina že postaja zgodovina. Ko sem se srečal s platformo Hal mBills, plodom izjemnega slovenskega znanja in izkušenj, ki že deluje na trgu, me je tako navdušila, da s ponosom rad povem, da smo jo v BTC kot inovativnemu podjetju implementirali že med prvimi in tako našim uporabnikom omogočili najbolj preprost, učinkovit in sodoben način plačevanja. Zato si bom vsekakor prizadeval, da bomo uporabniki s Hal mBills lahko čimprej plačevali pri ključnih najemnikih prostorov v BTC,« je dejal Jože Mermal.

»Ker nadvse cenimo čas uporabnikov in trgovcev, smo našo rešitev 'svetlobnega plačevanja' zasnovali tako, da odgovarjamo na najbolj moteče korake plačevanja, ki jih izpostavljajo naši uporabniki: čakanje v vrstah za zaključek nakupa, napake pri štetju in menjavi gotovine, komunikacijo terminalov POS, tiskanje dodatnih potrdil o transakciji ter zadrego, ko te vsi ob blagajniškem pultu nestrpno gledajo in čakajo, da končno opraviš plačilo,« na podlagi izkušenj s slovensko mobilno denarnico Hal mBills opaža Primož Zupan, direktor podjetja MBILLS.

Mobilna denarnica Hal mBills omogoča celo uporabo ugodnosti kartic zvestobe, ne da bi jih kupci morali imeti s sabo ali jih kazati na blagajni. To so s Hal mBills pred kratkim uspešno lansirali v Sloveniji in se že uporablja v trgovinah Kalček. Tako doma kot po svetu pa mobilne denarnice omogočajo tudi nakupovanje in plačevanje s slikanjem QR kod, ki so lahko nameščene kjerkoli: na plakatih, spletnih straneh, v e-pošti, na trgovskih policah in podobno.

Trgovina prihodnosti kar na steni frekventnih javnih točk

»Takšne rešitve za nakupovanje prek QR kod, ki jih trgovci ponujajo svojim kupcem, tem omogočajo, da se mimo blagajn sprehodijo brez postanka in sočasno zaključijo nakup. Kupci lahko tako svoj nakup opravijo kar mimogrede na poti domov, ne da bi morali obiskati klasično prodajalno in iz nje nostiti težke nakupovalne vrečke,« opisuje Matjaž Čadež, ustanovitelj Hal mBills, in nadaljuje: »Trgovina z izdelki vsakodnevne potrošnje Tesco je v Koreji postavila fizično-virtualno trgovino, v kateri kupci naročijo in plačajo izdelke s preprostim skeniranjem QR kod s svojimi pametnimi telefoni (to v Sloveniji že omogoča rešitev Hal mBills). Obisk fizične trgovine sploh ni več potreben, saj kupci slike izdelkov najdejo na stenah najbolj frekventnih javnih mest, na primer na podzemni železnici. Nakupujejo pa lahko kar z dotikom zaslona svojega pametnega telefona! Tako trgovska veriga vsako oglasno površino spremeni v takojšnjo nakupno točko. Izdelki so nato dostavljeni na želeni naslov ob želeni uri. Zanimiv je tudi primer trgovine z živili Waitrose, ki je pred kratkim odprla brezgotovinsko trgovino, v kateri lahko kupci plačujejo le z uporabo kartic in mobilnih naprav.«

»Večina mobilnih denarnic iz tujine pokriva le eno ali nekaj od vseh situacij, kjer se ljudje srečujemo z nakupovanjem. V Sloveniji pa imamo eno rešitev, ki vse omenjene funkcionalnosti združuje v eni platformi – Hal mBills,« kot pomembno prednost slovenskega znanja in dosežkov izpostavlja Matjaž Čadež.

Neusmiljeni potrošniki: obiskovalci fizičnih trgovin in digitalni kupci

»Ko je pred desetletji na trg vstopilo podjetje Amazon s svojo spletno trgovino, si je le malokdo predstavljal, da bo ta postala 'grožnja' ali izzivalec sodobne trgovine,« opozarja doc. dr. Jaka Lindič iz Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. A prav Amazon z nakupom Whole foods-a potrjuje, da fizične trgovine ne bodo izginile in da je digitalni kupec prav tako (in verjetno vedno bolj) pomemben kot kupec v fizični prodajalni.

Primož Zupan je prepričan, da se bo nakupna izkušnja v fizični trgovini drastično preoblikovala. Če pogledamo obstoječe rešitve na trgu in smernice sodobnih trgovin po svetu, se upravičeno začudimo, ko se zavemo, kako futuristična je že sedanjost.

»Čeprav se fizične trgovine ne morejo kosati z Amazonovim modelom, se tudi obratno Amazon ne more kosati s prednostmi fizične trgovine. A kljub temu se zaradi Amazonovih agresivnih sodobnih prodajnih prijemov številni trgovci upravičeno bojijo za svoj del pogače. Tisti trgovci, ki imajo vizijo in si upajo inovirati ter želijo ne le ohraniti svoje obstoječe stranke temveč tudi pridobiti nove, se že spoznavajo z najnovejšimi trendi in tehnologijo. To jim bo pomagalo pri zniževanju tveganj in izboljševanju uporabniške izkušnje,« dodaja Lindič. Hkrati pa postajajo mnenjski vodje, kar jim bo prineslo dodatno konkurenčno prednost.

Že nekaj časa dobra uporabniška nakupna izkušnja ne vključuje le širokega nabora izdelkov, ki jih trgovina ponuja. »Na eni strani so s svojimi zahtevami neusmiljeni sami potrošniki, ki silijo trgovine in trgovske centre, da se odzovejo na njihove potrebe, način življenja ter želje, na drugi strani pa tehnološki start-upi (kot je MBILLS) in druga podjetja trgovce seznanjajo z vse bolj digitalnimi in pametnimi rešitvami industrije 4.0. Razvoj številnih digitalnih inovacij in selitev uporabnikov v virtualni svet pa se odraža v tem, kako sodobni potrošniki nakupujejo. Tako je povratna zanka sklenjena.« pravi Primož Zupan. Iz zgoraj navedenih razlogov se je tudi trgovska panoga začela spreminjati in postajati vse bolj po meri kupca.

Sodobni kupec ve o izdelkih več od prodajalca

»Potrošniki tako kot v digitalnem svetu tudi v fizičnih trgovinah pričakujejo privlačno, informativno in učinkovito izkušnjo. Številnim potrošnikom fizična trgovina služi le kot razstavni prostor, kjer si izdelke pred nakupom ogledajo, nato pa se odpravijo na splet, kjer opravijo nakup,« opaža Primož Zupan.

Tako e-trgovine kot klasične trgovine pa imajo svoje prednosti, ki se jih morajo trgovci zavedati in temu ustrezno prilagoditi svoje poslovanje. »Večina kupcev še vedno pred nakupom prisega na fizično izkušnjo, kjer izdelek lahko otipajo, si ga ogledajo v živo in ga preizkusijo ter po potrebi poiščejo dodatne informacije pri prodajalcih. To je gotovo velikanska prednost fizičnih trgovin oziroma trgovskih centrov. Zato je glavni cilj slednjih vsekakor ustvarjanje čim bogatejše izkušnje, ki kupce navdihuje, zabava, povezuje in jim omogoči realno izkušnjo z izdelkom,« navaja Jerica Urbančič, vodja marketinga v podjetju MBILLS.

»Medtem pa spletna trgovina trgovcem zagotavlja lažji dostop do številnih statističnih podatkov o kupcih, kot so: dosedanji nakupi, obiski podstrani, podrobnosti o plačilu in drugih željah... Kupcem pa posledično omogoča hitrejši in bolj personaliziran nakup izdelkov, saj jim spletna trgovina olajša dostop do informacij po meri,« še dodaja Jerica Urbančič.

Čeprav sodobni kupci še vedno radi zavijejo v trgovino, pa želijo, da so njihove mobilne naprave del njihovega fizičnega nakupovanja. »Virtualni in fizični svet sodobni potrošniki dojemajo kot enotno neprekinjeno izkušnjo, pri kateri jim tehnologija predstavlja le uporaben pripomoček pri nakupovanju,« meni Jerica Urbančič.

»Sodobno nakupovanje tako vključuje odkrivanje in preučevanje izdelkov, odločanje med njimi in nakup izbranega izdelka. Temu pogosto sledi posredovanje svoje izkušnje oziroma priporočila drugim. Tehnologija le pomaga, da so omenjene faze nakupa čim bolj tekoče in prijetne za uporabnika. Ključna vloga tehnologije je pomagati kupcem pridobiti čim več informacij o izdelkih in skrajšati čas, ki ga porabijo od odločitve za nakup do zaključka le-tega,« pojasnjuje Urbančičeva.

Številni potrošniki namreč uporabljajo mobilne naprave za primerjanje cen izdelkov in značilnosti. Pomanjkanje informacij na etiketah izdelkov še dodatno spodbuja potrošnike, da preučujejo značilnosti teh izdelkov ter spremljajo, kaj o njih pravijo strokovnjaki ali drugi uporabniki v svojih ocenah. To ustvarja tehnično vešče potrošnike, ki natančno vedo, kaj želijo in so pogosto celo bolj informirani od prodajalcev ter manj dovzetni za promocijske akcije in oglaševalske prijeme.

Prihodnost sodobne trgovine je zmes spletnega in fizičnega nakupovanja

Fizična trgovina, ki želi iti v korak s časom, išče načine, kako čim bolj uspešno vključiti informativno in zabavno digitalno izkušnjo v fizično, da bo ta uporabnikom kar se le da prijetna. V prodajalnah nameščajo velike televizijske ekrane ali območja za igranje iger, samopostrežne blagajne, infomate o izdelkih (z informacijami o ceni, ocenah strank, promocijami...). Vse več trgovin razvija tudi lastne aplikacije, ki omogočajo spremljanje ponudbe v trgovinah ali celo naročila njihovih izdelkov preko spleta.

Tako fizična kot spletna trgovina imata vsaka svoje prednosti in slabosti. A obe obliki nakupovanja sledita ključnemu cilju – ustvariti zadovoljnega kupca. Aktualni trendi kažejo, bo to uspelo tistim, ki bodo ponudili izkušnjo, ki bo združevala najboljše iz obeh svetov – tako fizičnega kot virtualnega. Mobilne denarnice, kot je na primer Hal mBill, so tako že danes pomembna dodatna prednost, ki izboljšuje uporabniško nakupno izkušnjo.

Plačujte enostavno! | Hal mBills

Enostavno plačevanje računov, aplikacija Hal mBills je narejena tako, da omogoča enostavno plačavenje vaših mesečnih računov. Z izbiro vašega izdajatelja in vpisom referenčne številka vašega računa, boste izpolnili vse potrebno za prejem mesečnih obveznosti v mobilno aplikacijo.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Capo Info
Capo Info
Objavil/a 2017-10-09 17:50:46 (Oct 09, 2017)
Starejša objava Novejša objava
Plačujte enostavno! | Hal mBills

Enostavno plačevanje računov, aplikacija Hal mBills je narejena tako, da omogoča enostavno plačavenje vaših mesečnih računov. Z izbiro vašega izdajatelja in vpisom referenčne številka vašega računa, boste izpolnili vse potrebno za prejem mesečnih obveznosti v mobilno aplikacijo.

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Parodontoza − tiha ubijalka zob pri starostnikih
Poslovna IT konferenca Mikrocopa za digitalizacijo slovenskega gospodarstva
Leonardova Mona Lisa bi se danes smejala z bleščečim nasmehom (svojih zob)
Več kot polovica starejših ima težave z ugrizom v jabolko
10-letna pot plesa ob drogu v Sloveniji je bila trnova in polna izzivov, a vredna vsake kaplje znoja in vsake modrice
Obeta se slavnostni spektakel ob 10-obletnici plesa ob drogu v Sloveniji
Po 10 letih večina Slovencev spoznala, da ples ob drogu ni striptiz
Spletni portal, ki Slovence informira o zobnih implantatih
Tudi 27 vplivnih Slovenk je samozavest zgradilo šele po bolečih izkušnjah
Cene pri zdravljenju z zobnimi implantati
KATEGORIJE
cene
(5)
zobe
(4)
ples
(3)
zzzs
(1)
ecb
(1)
ERP
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj