Tudi 27 vplivnih Slovenk je samozavest zgradilo šele po bolečih izkušnjah

Objavil/a Capo Info, dne 2019-05-09 ob 14:40:50

V studiu Mademoiselle so izvedli ozaveščevalno akcijo med številnimi vplivnimi Slovenkami, z žeijo pomagati ženskam, da bi postale bolj samozavestne. Na treningih plesa ob drogu (ki ga poučujejo v Mademoiselle) se vedno znova pokaže, da je samozavest tista ključna sestavina v življenju, ki jo je pri večini deklet prej premalo kot preveč. V sklopu akcije je nastala serija video izjav znanih Slovenk, ki so delile svoje izkušnje in svoje recepte za povečanje samozavesti. Kot je dejala simpatična balerina Ana Klašnja: »Samozavest je tista, ki prepriča!« Oriana Girotto je prepričana, da samozavest prinaša srečo v življenju. Rebeka Dremelj pa opozarja, da samozavest pomeni tudi znati postaviti meje in kdaj reči 'NE'.

 

Pri projektu so sodelovale: Ana KlašnjaMarion CrampeOriana GirottoTanja ŠpaničDamjane BakaričBarbra DrnačRebeka DremeljTereza PoljaničAna Lukner RoljičLea CokNastja KramerUrša ŽoržJerica UrbančičAzra SelimanovičNina Dušič HrenPetra ŠkarjaTajča PavčekTjaši Artnik KnibeeUrša Strehar BenčinaZori JakolinKatja MrzelAnja PrusnikDreja NovakMarija Zmostain Orna Kunst. V kratkem pa sledita še intervjuja s pekvo Anjo Strajnar in komičarko Evo Virc.

Tina Perko, lastnica studia Mademoiselle, se že več let intenzivno trudi odstirati vse skrite plasti plesa ob drogu in ljudem to edinstveno umetniško in športno disciplino karseda približati ter tako podreti številne predsodke in stereotipe, ki so žal še vedno prisotni v naši družbi. Na treningih se dekleta soočijo same s sabo, saj je pogled v ogledalo neizogiben. Lastnica plesnega studia Mademoiselle se zaveda, da se nihče ne rodi z neomejeno samozavestjo: »Če se nam zdi, da nekdo izžareva izjemno samozavest, je to verjetno zato, ker je na njej gradil leta in leta ter ob tem zagotovo izkusil tudi poraze. Samozavest je nekaj, česar se moramo naučiti in tudi pozneje ves čas delati na tem, saj nam življenje in različne okoliščine, v katerih se znajdemo, lahko hitro spodnesejo tla pod nogami in omajajo zaupanje vase in v svoje sposobnosti.« 

Prav zato se je Tina Perko odločila zasnovati družbenoodgovorni projekt Samozavestne ženske, s katerim želi vsem predstavnicam nežnejšega spola dati navdih in jih motivirati, da se v celoti sprejmejo in zaživijo življenje, ki si ga želijo in zaslužijo. K sodelovanju se je odzvalo kar 27 vplivnih žensk, ki so predstavile vsaka svoj pogled na samozavest ter podale nasvete za njeno izboljšanje. »Ženske, ki sem jih povabila k sodelovanju v projektu Samozavestne ženske, prihajajo z različnih področij delovanja, zaradi česar je nastal izjemno zanimiv kolaž različnih mnenj in razmišljanj na temo samozavesti,« pojasni Tina Perko. 

Kot denimo pravi najbolj prepoznavna, simpatična in nadvse predana francoska plesalka ob drogu, Marion Crampeje šele z leti postala bolj samozavestna. »Skozi odraščanje sem se naučila sprejeti samo sebe. Biti samozavesten pomeni biti zadovoljen s svojo celotno podobo. Šele tako lahko srečo tudi izžarevaš,« je strnila svoje razmišljanje o samozavesti.

Tudi znani voditeljici Oriani Girottosamozavest nikakor ni bila položena v zibelko. Kot pravi Oriana, je svojo samozavest dosegla šele pri 40-ih: »V mladosti mi je bilo pomembno, da me ljudje sprejmejo. Pozneje pa sem se odločila, da drugih ne želim več poslušati, saj sem dojela, da nikoli ne bom mogla ugoditi vsem ljudem. Vedno se bo našel kdo, ki mu ne bom všeč. Iz življenja sem umaknila ljudi, ki so mi dajali negativno energijo in tako našla svojo pot, samozavest in srečo. Samozavest prinaša srečo!«

Zelo ganljivo izkušnjo, povezano z iskanjem samozavesti, v sebi nosi tudi Tanja Španič, doktorica veterinarskih znanosti in predsednica Europe Donne, slovenskega združenja za boj proti raku dojk. Tanja je sebe postavila na prvo mesto šele, ko je zbolela, zato vsem ženskam polaga na srce: »Upam, da ne potrebujejo vse ženske takšnega impulza, kot sem ga imela jaz. Takrat, ko te nekaj doleti, si vzameš čas zase, da ugotoviš, kaj je tisto, kar te navdihuje in ti daje energijo.« Tanja Španič odkrito priznava, da če ženske ne bomo same poskrbele zase, se nam lahko poruši vse: »Šele ko sem zbolela, sem sebe postavila na prvo mesto. Naučila sem se reči tudi 'ne' za stvari, ki bi jih včasih z lahkoto naredila, a bi na njihov račun prikrajšala svoje interese. Zdaj tega ne naredim več. Imam svoj urnik in ne spustim ure joge, da bi šla nekam drugam. Raje druge stvari prilagodim svojemu urniku. Je pa res, da je na začetku težko in je za to potrebno kar nekaj samodiscipline. Tudi ko se za to odločiš, se ne zgodi čez noč. Gre za dolgotrajen proces, ki poteka ves čas.« Po njenem mnenju samozavesten človek spoštuje sebe in svoje vrednote, vendar ne v smislu egoizma in zatiranja drugih ljudi: »Treba je spoštovati sebe in druge, predvsem pa verjeti vase in v vse, kar počneš. Ter seveda znati poskrbeti zase. Če je ženska zadovoljna s tem, kar dela, je uspešna in poskrbi zase, lahko zagotovo bolje in lažje poskrbi tudi za druge.«

 

Zanimivo je tudi razmišljanje Damjane Bakarič, novinarke in avtorice knjižnih uspešnic Na tesnobi in Na boljše. Za Damjano je težka izkušnja z izgorelostjo in anksioznostjo, ki jo je prisilila, da se je ustavila in se soočila s sabo. Kot pravi, se samozavest začne s spoznanjem o sebi in z zavedanjem samega sebe - treba se je soočiti s sabo in se spoznati. »Čeprav sem izdala knjigo Na tesnobi in se uspela brez tablet rešiti izgorelosti in paničnih napadov, se mi še vedno zgodi, da mi nekateri ljudje za trenutek omajajo samozavest. In še vedno se bo dogajalo. To je nedovršen proces. A čeprav sem si dovolila, da so me v preteklosti razsuli, v ozadju raste samozavest, ki me iz dneva v dan dela močnejšo. Samozavest si gradimo skozi vse življenje. Samozavest je zelo relativna in nestabilna stvar. V različnih situacijah smo različno samozavestni,« iskreno pripoveduje Damjana Bakarič. 

 

Za Barbro Drnač, največjo plesno poznavalko in zagovornico ter voditeljico legendarne oddaje Parada plesa, je samozavestna ženska tista, ki je mirna in zadovoljna s svojim življenjem, saj je izpolnila svoje ambicije glede svojega življenja, družine, posla, študija, nematerialnih in materialnih dobrin. In kot preprosto povzame: »Samozavestna ženska je srečna in zadovoljna.« Barbra še dodaja, da se moramo manj obremenjevati z malenkostmi ter se izraziti in biti takšni, kot smo. Svetuje tudi obisk kakšne šole ali tečaja javnega nastopanja, saj je po njenem mnenju to vedno dobrodošlo, da izpilimo svoje izražanje. Priporoča pa tudi ples ob drogu.

 

Tudi Rebeka Dremelj, uspešna in priljubljena slovenska pevka, igralka in manekenka, se pogumno bori v življenju, ne glede na ovire, ki se ji pojavijo na poti. Rebeka Dremelj pravi, da samozavesti v življenju ni nikoli preveč: »Samozavestna ženska je zadovoljna sama s sabo in to izžareva tudi navzven, kar odseva tudi v njenem dobrem odnosu z okolico. Če si zelo samozavesten, si tudi nekoliko egoističen, kar v današnjem svetu ni nič slabega. To pomeni, da znaš postaviti meje in znaš reči tudi 'NE' ter to resno tudi misliti.«

 

Tereza Poljanič, voditeljica inspirativne serije oddaj z zdravimi in okusnimi recepti 'Zdravo, Tereza!' ter avtorica knjig z istoimenskim naslovom, sproščeno pove: »Samozavestna ženska je ženska, ki 'gura' po svoje, ne glede na to, kaj ji pravi zunanji svet.« Njen recept do samozavesti je predvsem v smeri izstopa iz svoje kože ali vatke, v kateri nam je udobno in se v njej skrivamo. Ko enkrat to naredimo, se bolje počutimo in začnemo delati nepredvidljive stvari, ki nam dajo nov zagon in dodatno samozavest.  

 

Podjetnici, inspiracijski predavateljici in ustanoviteljici Anine zvezdice, Ani Lukner Roljičse zdi nujno, da se ženske med sabo povezujemo, se spoštujemo in se podpiramo, ne da velikokrat tekmujemo: »Preveč rade se primerjamo z drugimi (še posebej so družbena omrežja za to velika skušnjava) in želimo biti/postati nekdo drug. A ključno je, da postanemo me, me - same svoje. Da najdemo moč v sebi, namesto da jo iščemo zunaj sebe. Ta junakinja tvojega življenja si ti,« pravi Ana Lukner.

 

Lea Cok, mlada perspektivna igralka, ki smo jo lahko gledali tudi v seriji Mame, si je izbrala poklic, ki od nje zahteva javno izpostavljanje sebe, svojih čustev, svojega telesa in svojih misli. Po njenem mnenju je pri graditvi samozavesti ključno zavedanje sebe kot celote, s svojimi pozitivnimi kot negativnimi lastnosti. »V nas deluje več dejavnikov. A samo ena oseba jih lahko nadzoruje. To si ti. Čustveno je vsakomur težko preko svojih omejitev, glede tega kar smo. A smisel življenja je ravno to, da podiramo te meje, kdo smo. Saj smo veliko več, kot to, na kar se omejimo.«

 

Novodobna podjetnica in ustanoviteljica Malince, Nastja Kramerse je na podlagi lasnte nedavne izkušnje naučila, da si je treba znati vzeti tudi čas zase. Na drugi strani pa se ji zdi ključno tudi, da v življenju najdemo delo, ki nas izpopolnjuje, saj se to odraža tudi v večji samozavesti. 

 

Tina Perko ob tem poudarja, kako pomembno je, da najprej spoznamo sebe − šele nato lahko postanemo samozavestni. Eden od čudovitih načinov, kako se sprejeti in si dovoliti zaživeti in dihati s polnimi pljuči, je zagotovo ples ob drogu: »Danes smo z vseh koncev in krajev bombardirani z najrazličnejšimi informacijami, zaradi katerih hitro podvomimo vase ali pa postanemo preveč kritični in obsojajoči do drugih. Lahko potrdim, da nam redna vadba plesa ob drogu pomaga, da se otresemo predsodkov in omejujočih prepričanj o sebi in drugih, si upamo stopiti iz cone udobja in začeti premikati lastne meje. Naučimo se sprejemati sebe v celoti, kar nam zelo pomaga tudi na vseh drugih področjih v življenju.« Tina Perko še dodaja, kako pomembno se ji zdi, da o pomenu samozavesti govorimo na glas, se povezujemo in spodbujamo drug drugega. In vse to ves čas na tečajih plesa ob drogu uči tudi svoje tečajnice. Njihovi napredki in vse male zmage jo navdajajo s ponosom in veseljem, saj ve, da tudi tako pomaga ustvarjati boljši svet.

Serija: Samozavestne ženske - YouTube

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Capo Info
Capo Info
Objavil/a 2019-05-09 14:40:50 (May 09, 2019)
Starejša objava Novejša objava
Serija: Samozavestne ženske - YouTube

Mademoiselle Plesni Studio - YouTube

SPOZNAJTE MADEMOISELLE Mademoiselle je plesni studio za pogumne dame, ki rade uživajo življenje ter imajo ambiciozne cilje. Plesni studio z dolgoletno tradic...

PLESNI STUDIO MADEMOISELLE - Domov

Ples ob drogu oziroma pole dance je za vsakogar. Trdimo mi. Ne verjameš? Pridruži se nam in preizkusi.

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Digitalizacija procesov v finančni industriji naj bo v vlogi izboljšanja uporabniške izkušnje
Mikrocop s 36 računalniki socialno ogroženim otrokom polepšal začetek šolskega leta
Parodontoza − tiha ubijalka zob pri starostnikih
Poslovna IT konferenca Mikrocopa za digitalizacijo slovenskega gospodarstva
Leonardova Mona Lisa bi se danes smejala z bleščečim nasmehom (svojih zob)
Več kot polovica starejših ima težave z ugrizom v jabolko
10-letna pot plesa ob drogu v Sloveniji je bila trnova in polna izzivov, a vredna vsake kaplje znoja in vsake modrice
Obeta se slavnostni spektakel ob 10-obletnici plesa ob drogu v Sloveniji
Po 10 letih večina Slovencev spoznala, da ples ob drogu ni striptiz
Spletni portal, ki Slovence informira o zobnih implantatih
KATEGORIJE
cene
(5)
zobe
(4)
ples
(3)
ecb
(1)
zzzs
(1)
Kid
(1)
ERP
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2020
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj