Članek
Po 10 letih večina Slovencev spoznala, da ples ob drogu ni striptiz
Objavljeno Aug 07, 2019

Vse se je začelo leta 2009...

 

Ko je ekipa Studia Mademoiselle začela pisati zgodovino plesa ob drogu v Sloveniji. 

 

Čeprav se pogosto zdi, da v naše kraje nekatere novosti pridejo z zamikom, pa se Slovenci kljub temu pogosto izkažemo kot zelo napredni in vztrajni, zato nekatere trende hitro osvojimo.

 

Glavni akterji uvajanja plesa ob drogu v Slovenijo so se sicer najprej soočili z nepričakovanim izzivom – zakoreninjenimi prepričanji/predsodki, da je ples ob drogu enako striptiz.

 

A nova športno-umetniška disciplina se je vseeno začela širiti hitreje kot so si v studiu Mademoiselle sploh znali predstavljati. 

 

Odpirati so se začeli studiji po vsej Sloveniji, vse več deklet je začelo s plesom ob drogu skrbeti za svoje telo in samozavest, ples ob drogu pa je postal atrakcija tudi v številnih najbolj priljubljenih televizijskih oddajah.

 

In danes je rezultat dosežen – skepticizem in predsodki so se spremenili v naklonjenost in občudovanje. 

 

Zasluge za to pa gredo vsem, ki so to obliko športa omogočili; vsem, ki so se pogumno podali na drog in začeli trenirati; vsem svojcem, ki so svoje sorodnike in prijatelje pri tem podprli; in nenazadnje tudi medijem, ki so korektno in v pravi luči predstavili to, danes vse bolj priljubljeno, disciplino. 

 

Zato bomo Slovenci letos še bolj slavnostno obeležili ta pomemben mejnik, z tradicionalno fotografsko razstavo plesa ob drogu, ki jo letos pripravljajo studio Mademoiselle v sodelovanju s fotografom Boštjanom Gunčarjem. Na dogodku sodelujejo tudi kulturno-umetniško društvo Pandora – Art of Pole iz Maribora in slovensko podjetje Lupit Pole – svetovno uveljavljen ponudnik plesnih drogov.

 

Razstava, ki je že 5. po vrsti, bo letos še posebej zabavna in mogočna, saj se obeta razširjen spremljajoč program dogodka ob razstavi. 

 

Razstava umetniških in estetskih fotografijBoštjana Gunčarja, z naslovom 10 let plesa ob drogu, bo v ospredje postavila same plesalke in tehniko plesa ob drogu. Na ogled bo na Savski cesti 10, v soboto 7. septembra od 19. do 21. ure.

 

Vabijo Vse ljubitelje plesa, da se pridružijo in počastijo ta mejnik na področju plesa ob drogu v Sloveniji. 

 

Razstavi pa bodo pot 'tlakovali' dnevi odprtih vrat, ki bodo 5. in 6. septembravsem radovednim omogočili brezplačne treningeKer se mesta hitro zapolnijo, so priporočljive čimprejšnje prijave. Več informacij: info@mademoiselle.si.