Članek
Mikrocop s 36 računalniki socialno ogroženim otrokom polepšal začetek šolskega leta
Objavljeno Sep 02, 2020

Za lažji in boljši začetek novega šolskega leta je letos poskrbelo tudi IT podjetje Mikrocop, ki sicer skrbi za učinkovito brezpapirno poslovanje podjetij. Otrokom, mladostnikom in socialno ogroženim družinam, ki si informacijsko-komunikacijske opreme ne morejo privoščiti, so donirali 36 računalniških postaj. V Mikrocopu so prepričani, da je pomembno, da podjetja družbi tudi vračajo in jo podpirajo po svojih močeh in na svoje načine. Zato je to zapisano tudi v njihovi strategiji trajnostnega pristopa k poslovanju na vseh področjih. S tovrstnimi družbeno odgovornimi dejanji si prizadevajo, da ne ostane napisana le na papirju temveč jo izvajajo tudi v praksi. 

 

»Z veseljem smo se odzvali pobudi novogoriškega aktivista Luke Manojlovića, saj se zavedamo, da smo skupaj močnejši. Pomagamo, kjer lahko,«je ob tem dejala direktorica podjetja Mikrocop Simona Kogovšek, ki še dodaja, da se trajnostni pristop v podjetju Mikrocop ne usmerja zgolj v okolju prijazno poslovanje, z manj ogljičnega odtisa in uporabo obnovljive energije, temveč tudi na trajnostni razvoj zaposlenih in naše družbe na splošno. 

 

Pred vrati je novo šolsko leto, kar za številne starše pomeni tudi precejšnji finančni zalogaj. »Še vedno je ogromno prikrite revščine. Vsaka donacija nam pride prav,«pravi Luka Manojlović, ki bo poskrbel, da bodo računalniki, ki za zahtevno poslovno uporabo niso več primerni, ustrezno predelani in pripravljeni za nove lastnike in vsakodnevno osebno rabo. Skupaj s Humanitarnim društvom Kid iz Nove Gorice bodo poskrbeli, da bodo v najhitrejšem možnem času prišli v roke tistih, ki jih ta trenutek najbolj potrebujejo.