Članek
Zakonsko skladna e-hramba medicinske dokumentacije odslej tudi za uporabnike rešitve Hipokrat v oblaku InDoc EDGE
Objavljeno May 27, 2021

Zdravstvena dokumentacija vsebuje informacije občutljivega značaja, zato je njena ustrezna hramba ključnega pomena. V podjetjih Mikrocop in List se zavedajo izzivov, ki jih še posebej v digitalni obliki prinaša upravljanje z zdravstveno dokumentacijo, zato sta sklenili partnerstvo, s katerim bo uporabnikom sistema Hipokrat omogočena zakonsko skladna elektronska hrambo dokumentacije s storitvijo InDoc EDGE v oblaku.    

Podjetje Mikrocop, ponudnik storitev in rešitev na področju digitalizacije poslovanja in elektronske hrambe dokumentov, in podjetje List, ponudnik ERP sistema Hipokrat za zdravstvene organizacije, sta s sklenitvijo partnerstva združili moči na področju zagotavljanja varne elektronske hrambe zdravstvene in druge dokumentacije. 

»S tesno povezavo Hipokrata in storitev InDoc EDGE bomo uporabnikom omogočili hiter dostop do dokumentov, hkrati pa za namen zakonske skladnosti elektronskih dokumentov zagotovili sprejem vzorčnih notranjih pravil. Tako bodo zdravstvene ustanove potrdile pravni temelj elektronske hrambe, hkrati pa tudi uresničevale zavezo k zagotavljanju najvišje informacijske varnosti elektronskih dokumentov, ki med drugim vsebujejo tudi občutljive osebne podatke.« je dejala Tjaša Poljšak, direktorica prodaje in trženja v Mikrocopu.

  Tjaša Poljšak, direktorica prodaje in trženja v Mikrocopu

Mirjam Kerpan Izak, direktorica Lista, je povedala: » Za ta korak smo se odločili, saj imajo naše stranke velik izziv s hrambo papirne dokumentacije.  Stari dokumenti zavzemajo veliko prostora, iskanje informacij je zamudno in neorganizirano. Kot je omenila  že Tjaša Poljšak, bomo v partnerski rešitvi omogočili zakonsko hrambo, prava dodana vrednost za paciente in zdravnike, pa bo hiter in preprost dostop do dokumentacije, kar bo pripomoglo k izboljšani celostni zdravstveni obravnavi pacienta.«

S skupnimi storitvami in rešitvami bosta podjetji na področju digitalizacije zdravstvene dokumentacije okrepili svojo prisotnost in ponudili strankam boljšo uporabniško izkušnjo in zakonsko skladnost elektronsko shranjenih dokumentov.