Članek
Drugačna pot do zdravja in boljšega počutja
Objavljeno Oct 21, 2020

Regresoterapija je ključ do razkrivanja naših najstarejših spominov in razumevanja samega sebe.

 Ljudje nismo samo fizična, ampak smo tudi duhovna bitja, ki si pridobivamo izkušnje skozi reinkarnacijo v fizično telo. Z regresoterapijo lahko obudimo spomin na vse, kar smo kadarkoli doživeli v tem življenju in če verjamemo v to, tudi v prejšnjih življenjih. Pomaga nam razumeti in razrešiti duševne, duhovne in fizične težave, ki nas pestijo.

”Združevanje duše, uma in telesa lahko premaga vse ovire in težave. Ljudi ozaveščam o duši, njeni edinstvenosti in celoti ter o brezpogojni ljubezni in moči srca, ”

 pravi Damjan Gregorič, ustanovitelj Centra za razvoj potenciala duše, uma in telesa in je mednarodno priznan terapevt najbolj napredne regresije v prejšnja življenja, regresije sedanjega življenja, regresije v življenje med življenji po metodi šole Andyja Tomlinsona PLRA (Past Life Regression Academy) iz Anglije.  Je tudi član združenja Spiritual Regression Therapy Association in The Earth Association for Regression Therapy. V svojem prostem času prakticira tudi kundalini jogo in različne tehnike meditacije.

Ljudem pomaga, da se počutijo bolje, sprostijo blokade in vidijo višjo perspektivo, pomaga jim odkriti tudi njihov glavni vzrok za duševne, čustvene, duhovne in fizične težave in jih razrešiti.

 Da v življenju obstaja nekaj več, kot samo fizični svet in da so še druge ravni obstoja. Že zelo zgodaj se je zavedal, da ni samo fizično, ampak tudi duhovno bitje, zato ga je vse, kar je povezano z duhovnim razvojem močno pritegnilo in je zbudilo njegovo radovednost. To ga je posledično pripeljalo do drugačnega načina življenja in dojemanja sebe in stvarstva. Razmišljal in deloval je drugače, kot njegova družina in vrstniki. Zaradi nerazumevanja iz strani njegovih staršev in vrstnikov, se je pogosto počutil osamljenega. Pri njegovih šestih letih sta se starša ločila, kar ga je še dodatno zaznamovalo in na nek način porušilo ideal srečne družine. To je v njemu ustvarilo blokado, ki ga je spremljala skozi celotno otroštvo.

 Nisem znal sprejeti samega sebe, nisem se znal imeti rad, ker me tega ni nihče naučil. Ko je bilo treba postaviti meje, jih nisem znal. To mi je povzročilo velike probleme, ki me je vodilo v svet droge. Kjub vsemu pa je v meni tlela želja, da naredim nekaj več iz svojega življenja zato nisem zabredel pregloboko. Tako sem se pri svojih dvajsetih letih odločil, da začnem delati na sebi. Resnično sem želel rešiti svoje težave, priti do vzroka mojih izzivov ter začeti živeti svoje poslanstvo.

»V sebi sem imel sem močno željo, da naredim nekaj iz svojega življenja. Tako sem se odločil, da začnem delati na sebi in sem pri dvajsetih letih začel brati knjige osebne rasti in duhovnosti. V sebi sem čutil, da je to tisto po čemer sem hrepenel. Tako se je  pri mojih 20 letih začela duhovna pot. Začel sem vaditi jogo, ki mi je precej pomagala pri osebni rasti, kasneje sem se srečal tudi z reikijem,” pojasnjuje Damijan Gregorič, ki se je leta 2009 udeležil tudi seminarja bioenergije po metodi Zdenka Domančič, v letu 2011 pa je naletel na metodo Theta Healing. Ta mu je pomagala, da je sprostil blokade iz otroštva, začel je spoznavati tudi prejšnja življenja in ujete duše. Izvajal jo je dobre 2 leti. V tem času je prišel do večjih duhovnih spoznanj, spomnil se je svoje prave narave in tudi določenih svojih prejšnjih življenj. “Ugotovil sem, da medtem, ko sem se reikarniral v fizično telo, je nastopila amnezija, v kateri sem pozabil svojo pravo večno naravo. V teh trenutkih sem videl jasno, kaj je moje poslanstvo in kakšna je moja vizija.

To je, da ustanovim center za razvoj potenciala duše, uma in telesa, kjer bomo pomagali ljudem pomagali doseči transformacijo pri problemih oz. izzivih, ki jih imajo pri razvoju potencialov in doseganju zastavljenih ciljih.

 Spoznal sem tudi, da obstajajo določene paralelne povezave iz prejšnjih življenj, ki vplivajo pozitivno ali negativno tudi na sedanje življenje. Te povezave so me zelo zanimale in začel sem iskati šolo, ki bi me lahko naučila več o tem.”

V letu 2015 se je začel izobraževati na šoli PLRA-Past life regression academy, ki jo je ustanovil Andy Tomlinson, ki je tudi avtor treh knjig Healing the Eternal Soul, Exploring the Eternal Soul in Transforming the Eternal Soul. Od leta 2015 do leta 2017 je uspešno zaključil izobraževanje in prejel več diplom: diplomo iz regresije v prejšnja življenja in regresije sedanjega življenja, diplomo iz regresije v življenje med življenji. Slednje pomeni, da se vrnemo nazaj domov v duhovni svet, kjer se pripravimo na novo reinkarnacijo, ki ga duša preživi v duhovnem svetu. Z duhovnostjo se ukvarja že 17 let in ima na področju regresoterapije že več kot štiri leta izkušenj. Verjame, da združevanje duše, uma in telesa lahko premaga vse ovire in težave.

Vzroke za slednje se lahko odkrije in razreši s pomočjo regresije v prejšnja življenja in tudi z regresijo sedanjega življenja, kar pomeni vračanje v času nazaj vse do spočetja. “Z veseljem pomagam ljudem pri zavedanju, da si svojo življenjsko pot lahko izbirajo sami. Sem celostni terapevt s posebnim zanimanjem za to, kako si lahko vsi izboljšamo življenje tako, da čim bolj povečamo potencial naše duše, uma in telesa in vključimo celovit pristop k načinu, kako gledamo in izboljšujemo naše zdravje in dobro počutje. S svojimi izkušnjami se trudim opremiti kliente z najboljšimi orodji za uspeh in jim na zelo prizemljen način za svobodo tukaj in zdaj pomagam doseči njihove cilje. Moj cilj je preprost, da izkoriščamo naravne vire v nas in vse okoli nas za izjemne trajne spremembe za vse nas.”

Kadarkoli se močno odzovemo na interakcijo z nekom, je to znak, da se je pojavil nekdanji problem. V takih primerih je, kot ugotavlja damjan Gregorič, lahko regresija sedanjega življenja in notranjega otroka zelo koristna. “Če imate težave s samozavestjo, odnosi, jezo in žalostjo ali imate ponavljajočo „negativno“ reakcijo na določeno temo, potem vam bo pričujoče delo zelo koristilo. Iz mojih izkušenj mnogi klienti poročajo, da so njihova neželena čustva bodisi povsem izginila ali pa se je njihova intenzivnost zelo zmanjšala, in to po zgolj nekaj seansah. V prvih 7 letih svojega življenja smo kot spužve, saj vpijamo vse, kar vidimo in kar nam govorijo, ter na ta način oblikujemo svojo osebnost in postanemo osebe, kakršne smo danes. V tem času se oblikujejo tudi naša prepričanja, ki so programirana v naš podzavestni um. Nekatera od teh prepričanj so pozitivna, druga pa povzročajo čustva bolečine, žalosti in trpljenja. Kot odrasli se morda ne zavedamo naših starih programiranih prepričanj, še posebej tistih, ki nas zavirajo ter nam povzročajo bolečino in trpljenje.”

 Prepričanja krojijo življenje

 Podobno je tudi v primeru naših starih prepričanj o nas samih, ki so se oblikovala v otroštvu. Ta prepričanja lahko obsegajo slabo samopodobo in jezo ali pa jezo in težave z odnosi. Ne glede na to, za kakšna prepričanja gre, je do njih mogoče dostopati in jih spreminjati, s čimer se dramatično izboljša kakovost vašega življenja. Na primer, če je nekdo imel težave v določenem odnosu, je v njem morda vkoreninjeno prepričanje „nihče me ne more ljubiti“. V varnem okolju je z regresijo mogoče odkriti korenine tega prepričanja in ga spremeniti v novo, pozitivno prepričanje, s čimer se spremeni tudi kakovost življenja posameznika. Poleg tega je mogoče vpeljati tudi nova pozitivna prepričanja, ki lahko izboljšajo naša življenja, kot so samozavest, moč, odločnost in karkoli je še primerno. Seansa regresije sedanjega življenja uspe priti do vira določenega prepričanja v podzavestnem umu in ga nadomestiti s pozitivnim in spodbujajočim prepričanjem.

Ko je novo pozitivno prepričanje trdno zasidrano v podzavestnem umu, je mogoče izkusiti čustva moči, radosti in miru v vse številčnejših življenjskih situacijah. Zanimivo je videti, kaj prepričanja dejansko so in kako se oblikujejo, bodisi v odraslosti, otroštvu ali celo v materinemu trebuhu. Dobra novica je, da lahko z obiskom podzavestnega spomina preko seanse regresije sedanjega življenja, raziščemo kako se je podzavestno prepričanje oblikovalo ter ga preoblikujemo v novega, ki je spodbujajoč. Gre za preprost in varen postopek, ki pogosto prinaša močne izkušnje, ki nas lahko spremenijo ter prinesejo mir in blagostanje v naše življenje. “Ljudje z določenimi čustvenimi težavami lahko potrebujejo več kot eno seanso. Običajno je velika sprememba v njihovih življenjih opazna po 1 do 3 seansah. Ljudje, ki trpijo zaradi depresije, se lahko počutijo bolje že po nekaj seansah. Stranke, ki trpijo zaradi pomanjkanja samozavesti, so nenadoma postale bolj odprte, družabne in pričele uživati v življenju. Mnoge fobije je mogoče preusmeriti z zgolj eno dve urno seanso. Potrebno število seans se določi na individualni osnovi, glede na naravo problema,” sklene Damjan Gregorič.

 Originalni članek

 Avtor: Andreja Paljevec

 Vir: Revija Naša žena