Članek
Union
Objavljeno Apr 22, 2020

Union je ime za dobro znano slovensko pivovarno, ki se nahaja v Ljubljani (natančneje na Celovški cesti). Ustanovili so jo leta 1864 in od takrat pa do danes v njej še vedno varijo zelo okusno in kvalitetno pivo. Na tem mestu vam lahko kot zanimivost povemo tudi to, da je pred 5 leti zgoraj omenjena pivovarna prešla pod okrilje svetovno znanega podjetja Heineken International.

V tokratnem članku smo za vas pripravili še veliko več informacij o podjetju Union. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem. Zagotovo boste izvedeli kaj novega!

Najbolj znana in priljubljena pijača, ki jo varijo v omenjeni pivovarni, je Union svetlo pivo. Slednji je že vrsto let v samem vrhu nenadomestljiv alkoholnih pijač. To pivo ima izredno bogat in poln okus, ki ga dopolnjuje ravno prav izražena grenčica. Zagotovo boste navdušeni tudi nad njegovim prijetnim vonjem in videzom. Že na daleč ga boste prepoznali zaradi graciozne zlato-rumene barve. Pivovarji menijo, da ta pijača omogoča pravi gastronomski užitek! V kolikor piva še niste poskusili, je sedaj skrajni čas. Kot smo omenili že zgoraj, gre za alkoholno pijačo, ki vsebuje 4,5 % alkohola. To pivo je najbolje servirati pri temperaturi od 6 do 8 stopinj, saj vas bo takrat njegov okus izredno očaral!

V kolikor pa sami ne marate alkoholnih pijač, jih ne smete uživati, še niste polnoletni ali pa zaradi drugih razlogov ne želite uživati alkohola, vam svetujemo, da poskusite Union brezalkoholno pivo. Gre za pijačo, ki vsebuje zanemarljivo vrednost alkohola (0,5 %). To je naravna izotonična pijača, ki ima vpliv na vzdrževanje zadostne količine v naših (človeških) telesih. Z njo se lahko odžejate tudi pred vožnjo z avtomobilom. Najbolj priporočljiva temperatura za serviranje tega piva je med 4 in 6 stopinjami. Brez slabega občutka se lahko z njim odžejate kadarkoli in kjerkoli.


				Union

Radler

V pivovarni varijo tudi priljubljeni Radler, ki ga lahko naročite v obliki alkoholne ali brezalkoholne pijače. V Sloveniji sta trenutno najbolj prodajana brezalkoholna Radlerja bezeg ali grenivka. Slednji vsebuje kar 6 % sadni delež. Pivovarji so mnenja, da ravno zato daje podvojeno osvežitev. Tisi, ki pa ima okus bezga, vsebuje nekoliko manjši sadni delež, in sicer 4,5 %. Poleg bezga vsebuje še druge sestavine: sokove limete, pomaranče in limone. Pa naj vam na tem mestu na kratko predstavimo še Radler z okusom limone. Ta je mešanica svetlega piva in sadnega limoninega soka. Vsebuje ga okoli 4,7 %. Gre za alkoholno pijačo, ki vsebuje 2 % alkohola. Vsi omenjeni napitki so edinstveni, osvežilni in predvsem zelo okusni! Kupite oziroma naročite jih lahko v spletni trgovini Rundasekunda.si ali pa v kateri koli drugi živilski trgovini. Za vas so shranjeni v pločevinkah ali pa v steklenicah. Vsa piva pa lahko naročite tudi v bližjem lokalu.


				Radler

Tudi točeno pivo iz omenjene pivovarne lahko naročite v bližnji točilnici, lokalu ali gostilni. »Točenemu« se res nihče ne more upreti! Ta izredno osvežilna starodavna hmeljska pijača priteče direktno iz točilne naprave ali sodčka v vaš kozarec ali vrč za pivo. V njem pa pivo zadiha in sprosti vse svoje arome, ki dajejo okusu pravi čar. Tudi pri podjetju Union so za vas pripravili lepe in elegantno oblikovane kozarce za pivo, ki jih enostavno morate imeti doma! Postrezite vrhunsko pivo v pravih pivskih kozarcih oziroma vrčih! Vaši gostje bodo naravnost navdušeni!

Jabolčni TAT

Ali veste, da v pivovarni Union polnijo tudi Jabolčni TAT? Da, prav ste prebrali! Gre za jabolčno vino, ki ga nekateri imenujejo tudi cider. Ta okusna pijača nastane iz ravno prav zrelih in sočnih jabolk. Slednje pa se preko tako imenovanega procesa fermentacije spremenijo v vino.


				Jabolčni TAT

Tako, pa smo prišli do konca tokratnega članka. Želimo vam čim več okusnega piva, s katerim se boste zagotovo odžejali.