Članek
"Bogastvo"
Objavljeno Apr 21, 2014

Pred kratkim sva se odločila, da bova zamenjala ponudnika za internet&televizijo. Namesto cca desetih programov, kolikor sva jih imela prej, jih zdaj lahko spremljava malo morje. Obetala sem si spremembo na bolje, ki pa se ni zgodila. Pravzaprav je ratala prava zmešnjava, ker ne najdem želenih programov in se na splošno ne znajdem več.

Sem pa naletela na program E! in si prvič v življenju ogledala Keeping up with the Kardashians. To je dobro, saj je bil do zdaj moja edina vez s svetom slavnih portal 24.ur.com. 

Danes po kosilu sva se počila na kavč in jaz sem malo "pošaltala" po televiziji. Ustavila sem se pri resničnostnem šovu na E!. V tem šovu nastopajo ljudje, ki bogataše oskrbujejo z raznoraznimi dobrotami za zabave. Luštna punca, lepo oblečena, je hitela in zganjala paniko, ker je vse kazalo, da svojim naročnikom ne bo uspela pravočano dostaviti kaviarja. Dve uri pred velikim "eventom" je brodila po ribniku, polnem rib velikank, in iskala tisto z zlatimi ikrami. No, na videz nemogoče ji je navsezadnje uspelo. Med hitenjem na čoln, s katerim je šla na barko svojih naročnikov, je mimogrede izgubila pokrovko za 1000 $. 

Naj skrajšam. V naslednjem kadru pokaže družbo mladih na jahti. Fant, recimo šestnajstletnik, ki je priredil zabavo, nam je zaupal, da je jezen. Jezen na to svojo zaposleno, ki mu ni pravočasno prinesla kaviarja. To je vendarle njegova zabava ob odhodu v "boarding school"! Deklice ob njem so delovale zaskrbljeno in zmajevale z glavo. V tistem se na jahti naposled prikaže gospa s kaviarjem. Mladenič je bil več kot zadovoljen. Mladina je uživala v kaviarju, z velikim odobravanjem so ročice močili v skledico z zlatimi kroglicami. Šestnajstletnik nam je na koncu poznavalsko zaupal, da je bil to najboljši kaviar med vsemi kaviarji in da je oče odlično porabil 60.000 $.

Razumem, da je namen takšnih šovov, da gledalci ostanemo odprtih ust in brez besed. Ni problema. Ampak od ogleda te oddaje naprej čutim žalost, pa tako lep dan je.