Članek
Za bančne uradnike ni novih delovnih mest
Objavljeno Jul 02, 2015

Če bo novi lastnik NKMB odpuščal, bo najbolj prizadeta štajerska regija, kjer je stopnja brezposelnosti med najvišjimi v Sloveniji.

Potem ko je NKBM dobila novega lastnika, usoda okoli 1700 zaposlenih še ni znana. Ameriški finančni sklad Apollo bo želel maksimizirati dobiček, kar zelo verjetno prinaša racionalizacijo poslovanja z zmanjševanjem števila zaposlenih. Po ocenah prejšnjih revizij naj bi v banki neuradno ostalo le okoli 700 zaposlenih. "To so še špekulacije," pravi Tomaž Boltin, predsednik Sindikata bančništva Slovenije. "Uradno še ni bilo nič rečeno. Verjetno bo novi lastnik pogledal zadevo, nato pa ukrepal."

PREBERITE ŠE:

Predsednica sindikata NKBM Mira Štiher poudarja, da se zmanjševanje števila zaposlenih v NKBM dogaja že nekaj let. "Do sedaj jih je večina šla po mehki metodi," pravi. "Banka se je najbolj širila konec 70-ih let in kar nekaj nas je še iz tega časa in počasi odhajamo v pokoj ali na borzo, saj mnogi enostavno ne zmorejo več takega tempa. Nekaj malega je bilo trdih odpuščanj, a večinoma ne."

Beri dalje...