Članek
Klime in ventilatorji gredo za med
Objavljeno Jul 07, 2015

Začasno boste problem klime rešili s prenosno klimatsko napravo, a za trajno hlajenje je bolje, da se odločite za klasiko. Ali skok v bazen, tudi ti gredo v zadnjih dneh dobro v promet.

Medtem ko bi si bilo v teh pasje vročih dneh najbolje privoščiti dopust, imajo prodajalci in vzdrževalci klimatskih naprav in drugih artiklov za lajšanje poletne vročine prav sedaj največ dela. "Ja, precej več je povpraševanja za nove naprave in vzdrževanje starih," pravi Samir Kos z podjetja IKOS, Servis in montaža klimatskih naprav. 

Pri velikih trgovcih so najbolj aktualne prenosne klimatske naprave. "Njihova prednost je, da ne potrebujejo vgradnje in se lahko začnejo uporabljati že takoj po nakupu, poleg tega pa jih lahko enostavno prestavljamo tja, kjer jih najbolj potrebujemo," pravi Anže Voje iz Merkurja. "Prenosne klimatske naprave so aktualne tudi za prostore, kjer se klime sicer ne more ali ne sme namestiti, npr. zaščitena stara mestna jedra, kamp prikolice ali vikende." Njihove cene se začnejo že pri 250 evra, prodajajo pa tudi običajne klimatske naprave z montažo. 

Beri dalje...