Članek
Zaradi plakata Tita zavrnil zaslišanje
Objavljeno Aug 07, 2015

Roman Leljak, ki bi moral biti danes zaslišan zaradi "nevarnega svinčnika", je spričo Titove slike v prostorih policije molčal.

Publicist Roman Leljak bi moral biti danes zaslišan na Policijski postaji Ljubljana center, a se je zaslišanje hitro končalo, saj je na steni visel plakat s podobo Tita. Leljak je zaradi njega zaslišanje zavrnil in policistom sporočil, da ne bo dal nobene izjave.

"V predmetni izjavi ne bom podal nobene izjave, ker sem zaslišan v državnem prostoru, kjer se poveličuje eden o totalitarnih režimov. S tem razumem, da je naše zaslišanje končano. V prostorih, kjer se nahajamo, je slika Josipa Broza Tita," je sodeč iz zapisnika povedal Leljak.

Zaslišan v pisarni

Na ljubljanski policijski upravi so pojasnili, da so zaradi zasedenosti prostorov za zaslišanja danes na omenjeni policijski postaji eno od oseb na pogovor povabili v pisarno, kjer je med drugim visel tudi star plakat. "Gre za vabilo vabilo na prireditev ob 25. maju, zaradi česar je oseba odklonila podajanje vsebinske izjave v zadevi, za katero je bila vabljena," je pojasnila Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana in dodala, da so na policijski postaji plakat nemudoma odstranili.

Beri dalje...