Članek
Deset predlogov, kje se ohladiti
Objavljeno Aug 08, 2015

Dovžanova soteska, Iški Vintgar, Kamniška Bistrica, Idrijska Bela, Logarska dolina, Velika planina, Nadiža in Kolpa je le nekaj točk, kjer lahko najdete osvežitev v tej poletni vročini.

1. Iški Vintgar

"V mirnem okolju sredi neokrnjene narave, le streljaj od središča Ljubljane, lahko preživite prijetne, sproščujoče in nepozabne trenutke," v Iški Vintgar vabi Ekipa Iški Vintgar. Dodajajo, da je kraj primeren tako za tiste, ki želijo uživati v miru, kot za bolj dejavne. Ob potoku so na več lokacijah prostori za piknike v različnih velikostih, nekateri imajo lastno plažo in tolmune in so opremljeni s kuriščem, kjer si lahko pripravite toplo hrano. V Iški Vintgar se lahko odpravite tudi na dnevni izlet, zlasti v vročih poletnih dneh, ko je tam prijetno hladno in se lahko ohladite v tolmunčkih.

2. Kamniška Bistrica

Dolina Kamniške Bistrice je primerna tako za sprehajalce kot kolesarje. Sama reka sicer izvira na treh koncih, a najbolj poznan je njen glavni izvir, ki se nahaja v bližini Doma pri Kamniški Bistrici. Voda priteče izpod skal in se, preden odteče naprej, ustavi v majhnem jezercu.

Beri dalje...