Članek
"Cerar, delate kot Orban!"
Objavljeno Sep 19, 2015

V ČKZ pozivajo k dehumanizaciji in vzpostavitvi varnega koridorja čez ozemlje Slovenije.

Po dveh dnevih kot opazovalci dogodkov na meji s Hrvaško preprosto ne prenesemo več vašega načina 'reševanja' humanitarnih razmer. Vaše hladne tehnokratske in 'legalistične' izjave ne dehumanizirajo samo moških, žensk in otrok na begu iz vojnih žarišč in posledično ne povzročajo zgolj represije nad njimi, temveč ker jih izrekate kot predsednik vlade dehumanizirajo vse prebivalce in prebivalke te države. Tega mandata nimate," v odprtem pismu predsedniku vlade Miru Cerarju pišejo v imenu Časopisa za kritiko znanosti.

Dodajajo, da poročila neodvisnih opazovalcev z mejnega prehoda na Bregani govorijo o tem, da je Republika Slovenija propadla na elementarni ravni odnosa do ljudi, oblasti pa so se odločile za Orbanovo pot reševanja begunske krize z žičnato ograjo pendrekov, solzivca, robokopov in ravnodušnosti.

Zahtevajo prost prehod meje

Spomnimo, da je včeraj na hrvaško-slovensko mejo prišlo več deset aktivistov, ki so begunce pozdravili s transparenti "Tukaj ste dobrodošli" in "Nihče ni ilegalen". Na oblasti pritiskajo, naj odprejo mejo in zagotovijo varen koridor z Avstrijo. 

Beri dalje...