Članek
Največ vode bo s četrka na petek
Objavljeno Oct 14, 2015

Zaradi močnega deževja so gasilci ponoči že imeli nekaj dela. Vremnoslovci napovedujejo padavine do petka, ko bodo vodostaji rek najvišji.

Zaradi močnega deževaja so nekod po državi že imeli težave zaradi meteorne vode. V Župeči vasi pri Brežicah je voda zalila gospodarski objekt, v Hermancih pri Ormožu pa so gasilci očistili odtočno cev za meteorne veode ob stanovanjski hiši in tako preprečili poplavljanje objekta. Gasilci so imeli delo tudi na Večni poti v Ljubljani, kjer je na cestišče padlo drevo. 

Zaradi močnih nalivov bodo v prihodnjih urah po napovedih vremenoslovcev močno porasle manjše reke in hudourniki na Goriškem, pri čemer lahko pride do razlivanj na izpostavljenih mestih.
"Ob izdatnejših padavinah z nevihtami in dolgotrajnimi nalivi bodo reke po državi danes in jutri močno naraščale," piše na spletnih straneh Agencije RS za okolje. "Pri tem lahko posamezne reke poplavijo tudi v širšem obsegu, manjše reke in hudourniki pa lahko tudi večkrat hitro in močno porastejo."

Zjutraj so možni močnejši porasti manjših rek in hudournikov v večjem delu države. Pri tem lahko pride do razlivanj na izpostavljenih mestih ob vodotokih, zlasti v jugozahodni in jugovzhodni Sloveniji.

Beri dalje...