Članek
"Kaos zaradi kolesarjev. Kaznujte jih!"
Objavljeno Oct 14, 2015

Policija je letos kolesarjem izdala 3.272 plačilnih nalogov in za 207 kolesarjev podala obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

"Zadnje čase opažam vse večji kaos in vse več nevarnih situacij v povezavi s kolesarji, predvsem v večjih mestih," piše uporabnik portala Predlagam.vladi.si, ki predlaga poostren nadzor kolesarjev s strani policije, podobno kot potekajo že utečene akcije meritve hitrosti po vsej državi. 

PREBERITE ŠE:

Predlagatelja moti vožnja kolesarjev po napačni strani ceste, vožnja po cesti, kljub kolesarski stezi ob cesti, vožnja skozi rdečo luč pri zavijanju, odsotnost nakazovanja smeri z roko, vožnja v alkoholiziranem stanju, vožnja čez prehod za pešce, prehitra vožnja med pešci, vožnja brez rok, s telefonom ali vrečko v roki, vožnja vštric ali po središču cestišča in neupoštevanje enosmerne ceste. 

"Vse to so stvari, ki jih gledamo vsakodnevno, a jih za razliko od avtomobilistov, ki jih nadzirajo z radarji in alkotesti, ne sankcionira nihče," se huduje predlagatelj. 

Letos zabeležili 3. 481 kršitev

Na ministrstvu za notranje zadeve odgovarjajo, da je nadzor prometa ena temeljnih in pomembnih nalog policije in da jo izvaja vsakodnevno. Predlagatelju pritrjujejo, da nadzor vpliva na prometnovarnost, a da je to le del ukrepov za izboljšanje varnosti in dvig prometne kulture. 

Beri dalje...