Članek
Kostanjevica na Krki pod vodo
Objavljeno Oct 16, 2015

Ulice na Kostanjevici na Krki so poplavljene, hiš pa kot kaže ne bo zalilo. V Posavju iz mnogih kleti črpali vodo.

Okoli 1.30 je reka Krka po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje začela poplavljati Oražnovo ulico v Kostanjevici na Krki. Okoli 4. ure zjutraj je voda zalila tudi peostale ulice na otoku. 

V Ledeči vasi pri Šentjerneju so gasilci zjutraj črpali vodo iz kleti. Voda je ogrožala tudi stanovanjsko hišo v naselju Drama, a so gasilci objekt s protipoplavnimi vrečami zaščitili. 
Po podatkih Agencije RS za okolje je njen pretok okoli 5. ure zjutraj znašal 360 m3/s, reka pa še narašča in bo največji pretok predvidoma dosegla danes dopoldan pri vrednosti okoli 370 m3/s. Naraščanje reke Krke s pritoki v zgornjem toku se je po podatkih Arsa ustavilo.

Razlivata se tudi Dravinja in Lahinja

V spodnjem toku še počasi naraščata Kolpa in Sotla, poplavljene površine na teh območjih se bodo še nekoliko povečale. Razlivata se tudi reki Dravinja in Lahinja, ki pa sta že prenehali naraščati. Znotraj protipoplavnih nasipov v manjšem obsegu poplavlja tudi reka Mura.

Reka Kolpa je po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje v Metliki začela poplavljati okoli 2. ure ponoči in je ogrožala objekt, ki pa so ga gasilci s postavitvijo protipoplavnih vreč zaščitili. 

Kraška polja bodo ojezerjena

Dravinja je zjutraj poplavila cesto Majšperk–Makole v kraju Lešje. 

Beri dalje...