Članek
Čez mejo so jo poslali, čeprav je rojevala
Objavljeno Oct 23, 2015

V skupini prek tisoč beguncev, ki so jo policisti izsledili pri mejnem prehodu Zavrč, je so bile predvsem družine, ženske in otroci.

S prihodom zadnjih skupin v Rigonce in Zavrč se je število prebežnikov, ki so ob drugem begunskem valu prišli v Slovenijo, povzpelo nad 40.000. 

Preberite še: 

Do poldneva jih je bilo 38.587, okoli 17. ure pa je zeleno mejo pri Rigoncah prestopilo okoli 2000 ljudi, še okoli 1200 pa jih v državo vstopa v Zavrču. 

Urgentno v ptujsko bolnišnico

V skupini, ki so jo policisti izsledili pri mejnem prehodu Zavrč, je so bile predvsem družine, ženske in otroci. Med njimi je bila tudi ženska, ki je bila tik pred porodom, zato so policisti poklicali reševalno vozilo, ki je porodnico, skupaj z družino, urgentno prepeljala v ptujsko bolnišnico. 

(Foto: Anže Petkovšek)

"Porodnico so hrvaške oblasti kljub temu, da je že bila v fazi poroda, poslale s hrvaške na slovensko stran meje, čeprav so lahko videli v kako visokem nosečniškem stanju je," je pojasnilMiran Šadl s PU Maribor. 

Pred Gruškovjem novi avtobusi

V nastanitvenem centru Šentilj se sicer trenutno nahaja okoli 900 tujcev, pričakujejo pa še dva vlaka iz območja Novega mesta. "Prvi bo pripeljal okoli 500 tujcev, drugi pa okoli okoli 700 tujcev," pojasnjuje Šadl. 

Medtem ko je bil prihod beguncev v Zavrč nenapovedan, so hrvaški  varnostni organi slovensko policijo obvestili, da bodo na mejni prehod Gruškovje okoli 22. ure pripeljali okoli 1000 beguncev in migrantov z dvajsetimi avtobusi. "Takoj po sprejemu teh oseb bomo v  Gruškovju pričeli ze videntiranjem, nato pa jih bomo nastanili v nastanitvene centre," je pojasnil Šadl. 

Na avstrijski strani v Šentilju je trenutno še okoli 2000 ljudi, zato do jutra ne bodo sprejemali novihbegincev. 

Obremenjena Dolenjska

Velika skupina okoli 2000 beguncev je zeleno mejo popoldan prestopila tudi v Rigoncah, ki so bile močno obremenjene že zjutraj.

Beri dalje...