Članek
Drsimo v državljansko vojno
Objavljeno Nov 04, 2015

Napetosti zaradi prihoda novih in novih beguncev. V Dresdnu protesti proti islamizaciji in politiki odprtih vrat nemške kanclerke. Nemški politik: "Drsimo v anarhijo!"

Politika odprtih vrat nemške kanclerke Angele Merkel do beguncev in migrantov bo pripeljala do državljanske vojne, je po antiislamskem protestu v Dresdnu, včeraj dejal dejal Hansjörg Müller iz stranke Alternativa za Nemčijo (AfD). "Nemčija drsi v anarhijo in ji grozi, da bo postala 'banana' republika brez vsakršne vlade."

V Dresdnu 8000 protestnikov

Nemško gibanje Pegida, s polnim imenom Domoljubni Evropejci proti islamizaciji Zahoda, ki nasprotuje sprejemanju migrantov in beguncev, je včeraj v Dresdnu organiziralo nov protest. Okoli osem tisoč ljudi je maširalo po ulicah vzhodno nemškega mesta in protestiralo proti odprti politiki nemške kanclerke do migrantov in beguncev. 

Protestniki so nosili osvetljen križ in vihrali z nemškimi zastavami, slišalo pa je bilo tudi pozive k odstopu kanclerke, na transparentih ovite v burko. O podobnih protestih so poročali tudi iz nemškega Leipziga.

Vzel bi le 1800 beguncev

V nemških medijih odmeva tudi izjava bavarskega uradnika Petra Dreierja, ki je poklical kanclerko Merklovo samo zato, da bi ji je povedal, da bo njegovo mesto Landshut vzelo le 1800 migrantov od številke enega milijona, ki jih je prišlo v Nemčijo. Vsak ostali migrant bo napoten na avtobus, ki ga bo peljal naravnost h kanclerki v Berlin.

Beri dalje...