Članek
Lezbičnemu paru bodo odvzeli otroka
Objavljeno Nov 12, 2015

Enoletna deklica je pri Peirce in April živela tri mesece, sedaj jima jo bodo odvzeli.

Lezbičnemu paru April Hoagland in Beckie Peirce iz ameriške zvezne države Utah bodo odvzeli deklico, ki je pri njiju živela tri mesece. Sodnik Scott Johansen je namreč presodil, da bo za deklico bolje, če bo odraščala v heteroseksualni skupnosti. 

Hoaglandova in Peirceova pravita, da bosta odločitev sodišča, ki ni razsodilo v njun prid samo zaradi homoseksualne usmerjenosti, izpodbijali. Kot sta povedali za lokalne medije, sta prepričani, da je sodnik svojo odločitev sprejel na podlagi svojih verskih prepričanj in jo utemeljil na podlagi strokovno nepreverjenih študij.

Tiskovna predstavnica sodišča je za medije povedala le, da odločitve sodišča ne morejo javno komentirati. 

Za deklico sta skrbeli tri mesece

34-letna Peirce in njena žena 38-letna April sta za enoletno deklico skrbeli tri mesece, medtem ko sta čakali na odločbo o posvojitvi in je potekal postopek za odvzem roditeljskih pravic. "Mama je želela, da deklico posvojiva," je povedala Hoaglandova.

Lezbični par, ki sicer vzgaja tudi dva njuna biološka otroka, stara 12 in 14 let, je opravil številne razgovore s predstavniki socialnih služb, ki so družino obiskali tudi na domu. "Odločitev me je zelo prizadela, saj nisem storila nič narobe," je za lokalno televizijo KUTV povedala Hoaglandova. 

Beri dalje...