Članek
Kruto in nevarno: 528 protestnikov v Egiptu obsojenih na smrt!
Objavljeno Mar 24, 2014

V Egiptu so na smrt obsodili kar 528 protestnikov, članov muslimanske bratovščine. Nasilje rojeva še več nasilja. A si sploh kdo predstavlja kakšen gnev muslimanov se bo zgodil, če bodo te protestnike zares usmrtili? 

Obsoditi na smrt 528 ljudi naenkrat je v sodobni zgodovini eklatanten primer brez primere. 

Največji sodni proces v zgodovini države se je začel v soboto, sodišče pa je razsodbo za prvo skupino sprejelo po le dveh obravnavah. Skupini preostalih približno 700 obtožencev bo začelo soditi v torek. Mursija, prvega demokratično izvoljenega predsednika Egipta, je vojska odstavila julija lani po množičnih protestih proti njegovi vladavini. V nasilju po Mursijevi odstavitvi je bilo ubitih več sto njegovih privržencev, več tisoč pa so jih strpali v zapore.

Egiptovska vlada je decembra lani Muslimansko bratovščino prepovedala in jo razglasila za teroristično organizacijo.

Kar je najhuje je to, da je novica v zahodnih demokratičnih družbah oziroma naših neodvisnih medijih potisnjena kar nekam na rob, tudi na CNN-u tako šokantna novica ni dobila prostora na prvi strani. A je mogoče razlog v tem, da se gre za grde divje muslimane, ki so seveda brezčutni TERORISTI? Pa so res vsi, ki se ne strinjajo s terorjem domače politike teroristi?  

Koliko so zahodni mediji neodvisni se je pokazalo ob zadnjih dogodkih na polotoku Krim. 

Se strinjam s tem, Ivana. In upam na najboljše,