Članek
Zbirajo se podpisi za kazensko ovadbo zoper predstavnike ljudstva
Objavljeno May 02, 2014

Kopiram in posredujem link tudi vam: 

KAZENSKA OVADBA ZOPER PREDSTAVNIKE LJUDSTVA

Skupina Kazenska ovadba je zadnjih devet mesecev vlagala opozorila in zahteve zaradi kršitev  zakonov in Ustave na naslove najvišjih organov oblasti – osumljencev iz ovadbe, ki vam jo ponujamo v podpis.

Druge reakcije, kot zgolj posamezni zelo redki odgovori, da naslovljeni nimajo pooblastil, vse doslej ni bilo.  Usodni časi so pred nami, a vsega tega si kot narod nismo prislužili, čeprav nas politika ves čas krivi za stanje v katerem je država. Pravijo nam, da smo premalo prizadevni in produktivni, da smo preveč zapravljivi. Vse to nam tvezijo in nas žalijo! Resnica je ravno obratna! Prav oni, nesposobni politiki so nam prodali, zakockali, zapili in zajedli državo Slovenijo.

Nas v celoti, kot narod, pa skušajo okriviti, na vse nas prevaliti svoje dolgove in izenačiti krivdo in vloge pri tej raboti.  A je za kaj takega v teh 23. letih enostavno preveč nasprotnih dejstev, ki jih postavijo na laž. Preveč so na svojem mrcvarjenju dežele pustili za sabo razžaljenih, ponižanih, oškodovanih državljanov, ki so in bodo z lastno krvjo in solzami svojih otrok plačali nesposobnost politikantov in karieristov, ki so nam z obilno pomočjo tujih dobičkarjev dodobra oplenili domovino.

Uvedli so negativno kadrovsko selekcijo, nepotizem in druge oblike kadrovanja v javnih službah. Okoli sebe so postavili zid molčečih ignorantskih dobro plačanih hlapcev in dekel. Načelo napredovanja nesposobnih in kimajočih je postal javni diskurz. Zato so krivi in ne bi se smeli izvleči brez pravične kazni. S svojim krivičnim, nestrokovnim in namerno škodljivim ravnanjem so deželo pripeljali do roba, na točko, kjer ni več vrnitve. Ali oni ali mi! Po temeljitem razmisleku, ob  prebiranju stotin dokumentov, obremenilnih dokazov, smo zapisali vsaj del slike tega nemoralnega in nezakonitega početja.

Verjemite nam, krivi so in kazenska ovadba, ki je pred vami, je sestavljena z vso odgovornostjo. Četudi bi organi pregona zatajili, bo vsaj opomin!

Prisega, ki so jo izrekli javno prav vsi, ki jih obtožujemo, jih sama kar najbolj razgalja, saj so jo prelomili neštetokrat :

“Prisegam, da bom spoštoval ustavni red, da bom ravnal po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi deloval za blaginjo Slovenije.«

Ovadba določno našteva določbe Ustave republike Slovenije, ki jih je omenjena elita kršila brez slabe vesti. A zdaj ko je enkrat mera polna, ljudstvo sme in mora vzeti stvari v svoje roke. Vse tri veje oblasti, so se večkrat v tem času izkazale kot dobro utečen stroj, ki je deloval usklajeno, če omenimo samo »prijatelje v stečaju« ali milijardno preplačan »avtocestni križ« in druge nikoli raziskane zgodbe. Tudi mati vseh afer, prodaja orožja,  ni videlo sodnega epiloga. Zadnji dogodki pa nam vlivajo upanje, da bo morda sodna veja skupaj z represivnim aparatom končno opravila svoje delo in se namesto z vstajništvom, ki je dokazalo svoje rodoljubje in odgovornost do te države, pozabavalo s krivci in vrnilo državo na pravo pot !

Ovadbo si lahko preberete, natisnete, podpišete in pošljete na označeni naslov ali na Skupino SKO, ki  bo poskrbela, da pride na pravo mesto. Tudi v tem primeru ovadbe ne bomo spustili z rok in bomo bedeli nad njo in dajali podpisnikom navodila in sugestije.

Podobno ovadbo podajajo Italijani zoper svoje organe oblasti zaradi porasta samomorov iz obupa zaradi revščine, pa Švedi zaradi onesnaževanja zraka…

Ovadba bo prvič v živo predstavljena na Antifašističnem maršu v Ljubljani in Mariboru dne 9.5.2014. Pri akciji vseslovenskega podpisovanja ovadbe bodo sodelovali tudi Slovenski puntarji in druge uporniške asociacije.

 

Vabljeni v boj!

 

V Ljubljani, dne 1.5.2014

Skupina Kazenska ovadba