Članek
Ladislav Troha: kje je 80% arhivov? Kdo je odgovarjal, kje so zločinci?
Objavljeno Jun 06, 2014

Tekstovni zapis Ladislava Trohe, naj bo v tekstu ta najpomembnejši del:

Država, ki je zgrajena na laži, na prevari in na kosteh nedolžnih ljudi ne more stati in niti obstati. In zdaj je meni tega dovolj. Iz tega se bo nekaj zgodilo. Zahtevamo kazensko odgovornost gospoda tovariša Milana Kučana, ki je bil odgovoren takrat, ko smo šli v mehek prestop iz totalitarizma v demokracijo, da bi ohranili arhive. Drugič: kazenska odgovornost vseh dosedanjih glavnih tožilcev, vseh direktorjev arhiva, kateri niso sprožili postopkov zoper tiste, ki so izvršili kulturni genocid, zoper vse urednike radiotelevizija Slovenija, politične redakcije, kateri niso problematizirali izginulih arhivov, pa še koga.

No, pa da ne boste mislili, da se hecam, v ponedeljek začenjam gladovno stavko, dokler se te stvari ne uresničijo, mogoče bom moral umret, ampak to bom naredil. Saj se lahko smejite. Veste, Srebrenica se je lahko zgodila, pa nismo zamahnili z roko, ah, kar je bilo je bilo, gremo naprej. 

Ne boste me. Enajst let sem že v kazenskih postopkih. Zakaj že? Zato, ker so glavni zločinci na prostosti. Vabim ljudi, da gredo na spletno stran gibanja OPS in boste tam videli točne zahteve. Odprite dosje Ladislav Troha, da bo šla mladina gledat, kaj je meni ta oblast delala, moji družini, zato ker sem se postavil za pravico. In tega je dovolj! 

Nihče več ne bo tega naroda, slovenskega naroda vlekel za nos! Tega je dovolj! Vi ste tukaj sami bleferji. Kje je  80% arhivov? Kdo je odgovarjal, kje so zločinci?

Enkrat je treba to dokončat. Te vaše cenzure in te vaše minute je treba končat, da bomo sploh povedali, kdo je kriv! 

Ubijte me, uničite me, uničite mojo družino! V ponedeljek začenjam gladovno stavko in bom umrl!

In še komantar iz FB od komentatorja Slovenija dovolj je: 

Troha je padel z okvirov??? Le zakaj v tej državi ljudem popuščajo živci???? Šel bom na referendum ki baje stane 2 miljona eurov! Glasoval bom proti!!! Pa ne zaradi SDS ali pa zaradi zapiranja arhivov???? Točno se ve kaj je kdo od prejšnjih in zdejšnjih počel in znana so imena nedotakljivih!!! Šel bom preprosto zato ker 1. to ne bi smela biti top tema v SLO 2. ker sem prebral skrpucalo, ki sem ga dobil v ponedeljek in naj bi meni kot volivcu pomagalo kako naj se odločim???? Ko sem bral spremembe in dopolnitve navedene v "špehu", sem se znova zavedel, kako se nekdo dela norca iz nas!

Mislim, da je vsega kriva voditeljica. Ne moreš bika izzivat z rdečo barvo, no... ni čudno, da je znoru!