Članek
Izjave Ivana Krambergerja, ki krožijo naokoli
Objavljeno Jun 07, 2014

Vidite, blokirali so nas gospodarsko, a zahtevajo pa denar, da jim mi pomagamo, za nerazvite, za Srbijo! 

Dragi Slovenci, to je prav tako, kot da se tvoja žena kurbala z Bosancem, potem pa jo moraš imeti rad in jo še moraš ljubiti."

Oni komunisti v Sloveniji ki nam vladajo, se hočejo spet s Srbi združiti in nek kongres narediti.

"A vi Srbi, pokažite mi vizum, da vas kontroliram koliko vas je, da mi ne boste sranja delali."

Dali bomo ven srbski jezik, ki se ga morajo otroci učiti, a mi slavni narod, izkoriščen narod, se moramo njihovega učiti. In to je potem pravica!

Srba lahko zajebaš, če imaš glavo. Samo z glavo je treba delati.

Jaz govorim več jezikov, ne samo srbskega kakor Kučan!

Srbi so mi grozili, da me bodo ubili!

Pojasnilo vsem komentatorjem: ne opredeljujem se glede izjav Ivana Krambergerja.

Ne vem, če znam biti tiho, ko mi kaj ne paše :-))... a na popadljive se navajam. Postaja mi dolgočasno brez njih :-)...

Zlobni, še kako prav imaš, si mislim.

Ivana Krambergerja sem osebno poznal in se velikokrat pogovarjal z njim. V najinih razgovorih ni niti enkrat omenil Srbov, je pa velikorat pljuval čez Kučana.

Namen objave je bil kateri? :-) ... Ivana Karba nekaj vas je spodbudilo. Bilo bi fair, da nam vsaj na to vprašanje odgovorite, da ne zgubimo voljo komentirati vaših objav.. :-))).

Pojasnilo vsem komentatorjem: kot avtorica bloga se ne opredeljujem glede izjav Ivana Krambergerja.

No ja o tem ali je mimo ali ne bi se dalo debatirati. Jasno, da gre za režim, ki ga spodbija, stara sem dovolj, da Krambegerja poznam, toda ne moremo za kaj takega uporabljati naziv nekega naroda. Kramberger = Slovenija ali Kučan = Srb ali morda raje Bosanec, a bi to bila primerna izjava za vas, ki ni mimo? Mogoče je to celo žaljivka za nekatere Srbe, Bosance oz Slovence? V nobenem kontekstu se ne imenujejo nepriljubljeni režimi, težave ali ne spoštovane osebe po nekem narodu. To je zame diskriminatorsko i tudi sovražno. Tudi jaz ne razumem zakaj spet vlečemo stare zgodbe na površje. Toliko tega se je že spremenilo a mi še kljuvamo po istem mestu. Kdaj bomo začeli gledati v prihodnost? Preteklosti ne bomo nikoli do konca razčistili, komu to še vedno ni jasno? Zakaj? Ker jo pišejo vedno zmagovalci in jo oporekajo vedno žrtve zmagovalcev. Na koncu imajo vedno vsi prav in govorijo SVOJO resnico, ki pač ni za vse in vsakega dojemljiva.

Meni se zdi tole tudi za lase povlečeno... Katastrofa... Pač on je takrat imel nekaj v mislih, najbrž je imel problem s kom. Po 22-tih letih pa tole izpostavljat je pa mimo.

... kot borka proti diskriminaciji in sovražnega govora ne morem biti tiho. O kakšnim Srbom to govorimo? Mogoče so se Krambergerju določeni zamerili in mu res grozili - ne vem, toda ti posamezniki imajo potem ime in priimek. Ne moremo kar počez po Srbih in dati vse Srbe v en koš, tako kot ne moremo Slovence. Prepričana sem, da bomo za Slovenijo našli rešitev za izhod iz krize in bo tukaj v Sloveniji lepše kot kjerkoli drugje, toda temelj sreče je ljubezen, razumevanje, toleranca - ne pa sovraštvo, obsojanje drugih za lasten neuspeh. Prevzemimo že enkrat odgovornost za sebe brez pluvanja po drugih. Slovenija je čudovita in ima ogromno potenciala. Spregledali bomo! Brez sovraštva. Z iskanjem rešitev namesto krivcev veliko hitreje. Prepričana sem! Če kokoš kljuva skoz po drobnem zrnju pred svojimi nogami in ne dvigne glave ter pogleda, zlatega zrna, ki leži le nekaj metrov pred njo nikoli ne bo zagledala. Trenutno le kljuvamo in kljuvamo a se nikamor ne premaknemo. Glede žene, ki je prevarala moža z Bosancem. Hja, očitno je bil boljši! Brez veze ni šla. Žalostijo me takšne objave in neumne primerjave.

Je kar nekaj resnice na tem , slutim.