Članek
Obi v Mariboru se zapira, enako razmišlja Baumaxx, namesto investicij, tujci odhajajo.
Objavljeno Jun 08, 2014

Dragi politiki, spoštovana ga. Alenka Bratušek, Karl Erjavec, Igor Lukšič in Gregor Virant!

Način, kako ste vodili Slovenijo, so vidni na vsakem koraku. Rezultati se kažejo tudi v odhodu trgovskih verig iz naše države. Namesto, da bi izpolnili obljube o prihodu tujih investicij, kot posledica pozitivne zakonodaje, ki bo omogočala razcvet slovenskega gospodarstva, je stanje takšno, da še tisti, ki so tu, odhajajo! Ali pa vsaj o tem resno razmišljajo. Kmalu bomo tam, kjer smo bili v najbolj železnih časih socializma, ko se je "cedilo" mled in mleko. 

Če volilci ne bomo na naslednjih državnozborskih volitvah jasno nagradili teh strank, ki so vladale, prav tako pa novo nastajajočih, ki imajo temelj v tej novodobni levi, kaviar rdeči politki, si drugega kot agonijo, ki nas čaka, ne zaslužimo. 

Ne, ni škoda, če zapre vrata trgovec, ki prodaja predvsem iz svoje centralizirane nabave, ki bo poplačal pred zaprtjem vse račune in dal odpravnino zaposlenim iz lastnega žepa (za razliko od nekaterih prihajočih zgodb, kjer se bo račun spet izstavil davkoplačevalcem, zaposleni pa bodo šli na cesto praznih rok). Verjento bo prišel hitro drugi na njegovo mesto (sploh po Mencigerju :), mogoče kakšen, ki prodaja na kile second-hand robo, pač primerno časom, v katere Slovenci drvimo. Drugače pa bi lahko kaj rekli čez slovensko pamet, ki je videla slovenski razvoj v trgovini in preprodaji namesto v proizvodnji z kakšno pametno dodano vrednostjo in je uspešno uničila prav vse slovenske blagovne znamke in velike firme.

M

seveda , nekaterim je vseeno, celi dan bluzijo v javni službi ali pa na internetu. Kdo dela v teh trgovinah? Roboti, ljudje? Delajo tujci ali Slovenci? Imajo ti ljudje družine? To vas ne briga, zginite potem tudi živet v Zagreb in tam kupujte v vaši IKEA. Dvoličneži, hinavci !

Nič hudega, Graz je blizu, v Zagrebu se gradi IKEA, kmalu bo otvoritev. Trgovin je itak preveč.