Članek
Zadolžili so nas za 10 milijard, pa nam državni proračun poka po šivih!! Se vam zdi to kaj čudno?
Objavljeno Jun 10, 2014

Vlada je, kot je znano, na četrtkovi seji (na kateri pa zaradi dopusta pristojnega ministra v odhodu Pikala ni bilo) ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport odvzelo 80 milijonov evrov in jih namenilo za proračunsko rezervo oz. za izvajanje subvencioniranega prevoza dijakov in študentov. Večino denarja (77,7 milijona evrov oz. 33 odstotkov vseh sredstev) je vlada vzela s postavke visokega šolstva. Minister Pikalo, ki je bil takrat v tujini, je takoj pisal finančnemu ministruUrošu Čuferju, naj mu do torka, ko bo v službi, sporoči, kako si zamišlja, da bo ministrstvo izpolnjevalo svoje zakonske obveznosti.

Že dan pozneje je vlada "napako", kot je potezo označila premierka v odhodu Alenka Bratušek, na dopisni seji popravila in ministrstvu za izobraževanje nakazala 70 milijonov - torej 10 milijonov manj, kot jih je vzela.

komentar: Na razumem, zadolžili so nas za 10 mrd, pa jim zmanjkuje po 10 milijončkov tu in tam. Proračun poka po šivih. Če bi imeli nevtralne medije bi to vlado raztrgali.

Itak bodo volitve, tako da ni panike...