Članek
Miro Cerar: Pa saj ljudje ne morejo odločati o vsem!
Objavljeno Jul 04, 2014

Blaž Babič: 

Zakaj vem, da je Miro Cerar globoko pokvarjena oseba?

V 2. letniku pravnega študija (1993) sva se z Mirom Cerarjem pričela srečevati in pogovarjati - bil sem namreč dokaj perspektiven kader, vsaj na začetku študija. Bil je zanimiv sogovornik, z dobrim razponom do filozofskih vsebin.
Nekega dne me je vprašal dokaj neposredno: "Blaž, bi ti sodeloval z nami?"
Moj odgovor je bil hiter: "Kako to misliš - vami? Kaj ste kot prostozidarji?"
Nisem vedel, kakšno ekipo je imel v ozadju, on pa po mojem vprašanju tudi ni več nadaljeval.
Vsekakor sem čez kakih 15 let slišal preverjeno, da seveda takrat nisem bil edini, ki bi ga on vprašal za sodelovanje oziroma kadriral.

Leta 1998 sem ga srečal na ljubljanski tržnici in mu dejal, da je praktično nemogoče zbrati 40.000 podpisov za referendumsko zahtevo. Sam sem se namreč boril za širitev neposredne demokracije/ljudovlade po švicarskem vzoru, on pa je bil stalni svetovalec DZ in jim je pomagal uničevati referendumske pobude in zahteve.

Njegov odgovor je bil: "Blaž, pa saj ljudje ne morejo odločati o vsem!".

---------------------------------

Danes vem, da je Miro Cerar politični fašist pod krinko nedolžnega obraza - baby-face. V vsej svoji karieri svetovalca DZ je odločal v korist svoje politične kaste in proti interesom ljudstva in ljudovlade.

Skriva se tudi pod masko "moralnosti" in "etičnosti", vendar je v najtesnejši navezi s pokvarjenimi osebami, kot je Miro Senica ali Katarina Kresal.

Kdor podpira Mira Cerarja je ali enako pokvarjen, ali pa preprosto ne-umen.

Ja, vse pa res ni za verjet, žal tudi tebi Blaž ne!!! Nasprotniki se trudite na vso silo, da bi čimbolj očrnili Cerarja, pa na kakršenkoli način, vsi izbirate umazane teme za pisanje v prepričanju, da bi pripomoglo k slabšem reitingu SMC. To je umazano perilo, ki ga želiš prati v ta namen, da očrniš Cerarja kot osebnost. Potrebno je človeka poznati osebno več časa in ne samo iz pred večletnih srečanj, da bi ga lahko ocenjujevali v dobro, ali slabo. Ti Blaž, G. Cerarja ne poznaš dobro, to se čuti tudi iz tvojega pisanja in nisi kompatenten, da bi lahko ocenjeval njegovo osebnost. Jasno je, da ti gre v nos, kakor tudi tvojim somišljenikom njegovo strankarsko napredovanje in da so se v raziskavah in na soočenju kandidatov povzpeli zelo visoko. Nas, njegove simpatizerje ocenjuješ z neumnimi in pokvarjenimi, G. Cerarja pa z fašistom, prav v teh tvojih besedah ponižanja vse nas, se občuti, kdo dejansko si ti!!! Ne bom uporabil izraza, ker si ga uporabil že sam za G.Cerarja, nočem izpasti kot si izpadel v tem pisanju ti, mislim pa, da bodo to tvojo podmolklo grdobijo opazili prav vsi, ki bodo brali ta tvoj zapis...

Majči ni pokvarjena! Res ne. :)

Nekam čudno mi zveni tale zapis....mar se ni tudi samBlaž Babič od tistih časov spremenil. Takrat je v njem videl zanimivega človeka, danes vidi fašista. Vsak lahko širi mnenje o tem, kakršen je sam in kaj dobrega najbrž tudi drugi o Blažu ne morejo govoriti....Lahko me smatraš za neumno ali pokvarjeno, to me ne gane kajti nikoli nisem nikomur delala zla a imam vso pravico da ne zaupam nikomur ki se je toliko let sprehajal po Parlamentu predvsem pa ne desnici kateri je edina gonilna sila nacionalizem in stremenje k temu kako "narediti Slovenijo spet čisto" torej transportirati vse "južnjake" nazaj od koder so prišli....(Če je komu potreben dokaz za mojo trditev ga lahko tudi dobi) Sicer pa verjamem da se dr. Cerar ne bo spustil na tako nizek nivo da bi odgovarjal na taka skorpucala....Naj mi ne zamerijo velecenjena gospa Karba a nič drugega ni to od skorpucala....Kaj šele bo, kaj vse boste še privlekli do začetka volilnega molka, sam Bog vedi ?

Všeč mi je bil twit pri soočenjih, da bi mu privoščil tudi 1500€ na uro, če bi svetoval kakšnemu drugemu državnemu zboru - ne slovenskemu :)

To se pa strinjam. Posebej se je MC na soočenju včeraj postavljal s tem, da je imel dostop in koordinacijo najimenitnejših pravnikov. Kam so nas pripeljali pa vidimo zdaj - rezulta je na pladnju !