Članek
Mediji v Severni Koreji objavili novico, da bodo igrali v finalu svetovnega prvenstva.
Objavljeno Jul 13, 2014

Video prikazuje severnokorejsko televizijo, ki prenaša svojim prebivalcem novico, da se je Severna Koreja uvrstila v finale svetovnega prvenstva v nogometu. 

Japonsko so premagali s 7:0, ZDA 4:0, Kitajsko z 2:0 in na koncu še Portugalsko. Zdaj so v finalu. In Slovenija zgodba o uspehu, kot so to dejali LDS-ovci, tisti, ki so danes zbrani okoli nekega drugega imena. 

Zelo neprefinjeno početje severnokorejskih oblasti, bi lahko rekli. Ker v Sloveniji se to počne veliko bolj prefinjeno. In Slovenci še vedno poslušamo glavne kanale, pa čeprav vemo, da nam lažejo, ponujajo iskrivljeno sliko in so tudi prekleto tiho takrat, ko mediji v sosednjih državah pridno poročajo. Od kje prihajajo ta povelja, bi se lahko vprašali.

Šolski primer delovanja slovenskih medijev je zadnja volilna kampanja, z vsemi podlimi triki, s ciljem potiskati v ospredje točno določenega, izbranega kandidata in mu pri tem pomagati z vsemi možnimi sredstvi. 

Se vam zdi novica ŠE VEDNO smešna?

Severni Korejci verjetno nimajo take računalniške tehnologije, da bi tole fotomontažo naredili. Tole so - po moje - naredili američani, da bi oblatili Severne Korejce.