Članek
Govor ob sveti maši na Colu, 07.09. 2014
Objavljeno Sep 06, 2014

Vabljeni k sveti maši jutri na COl, ob 07.00 uri zjutraj. Maša bo posvečena Sv. Lenartu, zavetniku jetnikov, kjer se bomo spomnili vsej jetnikov, žrtev sodnega režima na slovenskih tleh. 


Jutrišnji nagovor pri maši na Colu

Maša bo 7 septembra ob 7 h zjutraj

Mojzes je jeruzalemsko ljudstvo popeljal v obljubljeno deželo, Janez Janša pa slovenski narod v samostojno Slovenijo.

Vendar to ni dovolj. Vsi vemo, da je Slovenija samostojna, ni pa demokratična in ne pravična država.

Janez Janša je bil pravnomočno obsojen na zaporno kazen 24 mesecev. V obsodbi mu očitajo kaznivo dejanje prejema obljube nagrade na neznanem kraju, ob neznanem času, od neznane osebe na neznan komunikacijski način. Vse je ena sama neznanka. To je krivična in nerazumljiva obsodba. Številni neodvisni pravniki in tisti, ki si upajo neodvisno nastopati, zagotavljajo da bo sodba padla, ker takega kaznivega dejanja ni v kazenskem zakoniku. Taka sodba je tudi sramota za človeško pamet.

Prava obsodba je nenapisana obsodba in ta je, da ga zaradi tega ker se bori za demokracijo, pravičnost in klasične človeške vrednote, ki so v normalnih državah same po sebi umevne , napadajo z vseh strani že 25 let.

Taka sojenja lahko doletijo tudi nas. To je način sojenja komunističnih sodišč, da ne govorimo o povojnih pobojih, ko sojenja sploh ni bilo.

Zato smo se danes zbrali pri sv. maši na Colu v cerkvi, ki je posvečena sv. Lenartu, zavetniku jetnikov, da se spomnimo na Janeza Janšo, njegovo družino in vse krivično obsojene ter prosimo za božjo pomoč, varstvo in srečno vrnitev k družini.

Martin Čopič

posredovano, prejeto po elektronski pošti