Članek
Zakaj 20.000 eur visoke plače za uradnike na slabi banki? Če je kriza, je kriza za vse
Objavljeno Jan 27, 2014

Odzivi iz spleta na enormno in nesramno visoke plače na slabi banki. 

Naj lepo prva ministrica pove, kdo se je spomnil tako visokih plač na "SLABI BANKI", kdo jih je odobril in kdo podpisal. In KDO JE ODGOVOREN ZA TO! Če pa smo že pri odgovornosti. KAKŠNO ODGOVORNOST imajo tile na "Slabi banki", glede na to, da tudi, če sami dajo odpoved, dobijo 3 plače odpravnine!

Druga stvar pa... KAJ SE GRE TA SLABA BANKA? Moratorij na plačevanje kreditov tajkunov??? Za to jo imamo? Kdo pa da moratorij kakšnemu državljanu, ki ostane brez službe. NI MORATORIJA, PRIDEJO RUBEŽNIKI ZELO HITRO! Torej prva ministrica... ODGOVORI PROSIM! In upam, da ne boste dobili vročine in pobegnili na šoping v Rim.

vir: facebook...Slovenija dovolj je...https://www.facebook.com/joe.karto.7

Tudi Jadranka Jura opozarja:

Tudi mimo novice, da izvršna direktorja slabe banke prejmeta kar 21.533 evrov bruto plače, ni mogla, saj se ji to zdi povsem absurdno. »Večina nas ne zasluži toliko v enem letu. Nekateri niti v dveh, obstajajo celo ljudje (in to več njih), ki v nekaj letih ne zaslužijo toliko. Če je kriza, je kriza za vse,« meni Jadranka.

Eh, to so anomalije :) Ne resno, ne moreš dobit dobr kader za drobiž. In neizkušen kader lahko naredi še večjo škodo, A jaz bi dal tukaj prednost kadru, ki jim je ta služba referenca v karieri in bi jih plačal stimulativno. Zato sprašujem, ali imajo plače fiksne ali lahko pričakujejo za slabo delo manjšo in za dobro delo bistveno boljšo plačo. Da ne bodo razliko do željene plače dobivali pod mizo..

Kako je pa z stimulacijo? Ali so plače fiksne? Nisem namreč spremljal, ampak gospodje in gospe, bojte se menedzerjev, ki so pripravljeni delati za povprečno SLO plačo. Tudi v slabi banki.