Članek
Kaj bomo z lesom, ki ga je naplavil žled. Kje so strategije?
Objavljeno Feb 11, 2014

Danes se mi je javila prijateljica, po kakšnem tednu so prišli do elektrike. Rekla mi je, da jo je bilo strah, ker je po gozdovih pokalo, kot na strelišču. Škoda je velika, res velika. Prava mala katastrofa. 

Vsaka slaba stvar pa prinese tudi nekaj dobrega. Namreč, imeli bomo delo. Slovenija je bogata z lesom in sedaj bo treba očistiti gozdove, podreti stara uničena drevesa in na novo pogozditi prizadeta območja. 

Moti me, da nikjer nič ne slišim o kakršnikoli strategiji, kako se bomo tega lotili. Ni strategije niti za samo pospravljanje in sanacijo, kaj šele strategije, kako bomo les prodali. Vsaj slišalo se do danes v medijih o tem ni nič. To so tako velike količine, da se bi obvezno v to morala vključiti država, zavodi, občine... 

Ali bo spet vse teklo na špekulativen način, kjer bodo nekateri izkoriščali večino, ki bo deziorentirana, neobveščena in nepripravljena na situacijo? 

Kje ste politiki? Sicer so vas polna usta besed, sedaj imate konkreten primer, kjer se lahko izkažete s pomočjo. Kdo bo našel velikega kupca, ki bo odkupil slovenski les, ali kako drugače pomagal rešiti ta problem, ki pomeni na drugi strani tudi velik denar in delo za že tako obubožane in brezposelne Slovence.