Članek
Gospodarska in finančna kriza je res nateg tisočletja. Komu hudiča so države dolžne?
Objavljeno Mar 07, 2014

Poglejte si obrazložitev na španskem primeru, ki pa velja za vse.....

Igra se začne tako, da denarja ne tiska več vlada. Denar tiskajo centralne banke vsake države. Centralne banke so avtonomne in ločene od države. To povedo, kot da je nekaj samoumevnega, ampak to je bistveno. Banka Španije ima guvernerja in beseda je zelo primerna, on je guverner, ker je v resnici on tisti, ki vlada.

Španska centralna banka posodi denar zakladnici, torej imamo mi dolg pri španski centralni banki. Centralna banka da denarju določeno obrestno mero, banke pa potem nam posodijo denar z drugo obrestno mero in zaslužijo pri tem. Centralna banka lahko uravnava količino denarja v obtoku, tako ustvarijo inflacijo ali brezposelnost. Če dajo ogromno denarja v obtok, brez kritja v bogastvu (zlato, obveznice…), potem denar devalvira in cene zrastejo, to se bo sedaj zgodilo in to se že dogaja. Kot veste je španska centralna banka kupila španski javni dolg (državni) po ukazu centralnih bank (ECB?) in to pomeni, da so s tem dali ogromno denarja v obtok in denar bo izgubil svojo vrednost.

Druga možnost je, da daste manj denarja v obtok, ampak to proizvede manj kreditov in več brezposelnosti. Oni imajo sredstva za nadzorovanje vsega in to monetarni sistem. Zato je Rockefeller tukaj, zato je tu zastopan Rothschild in ljudje iz Svetovne banke (World Bank) in IMF, ker so oni ljudje, ki resnično vladajo. Politiki ne storijo ničesar.

Ta kriza ima samo en izhod, ki sicer izgleda utopičen, ampak edini izhod je nacionalizacija bank.

Komentar: Izhod je nacionalizacija centralnih bank in tiskanje lastnega z bogastvom (zlato, srebro) podprtega denarja. Tak sistem so imele ZDA v prvem stoletju po osamosvojitvi in sistem je deloval. Danes imajo ZDA isti problem kot Grčija ali Španija, saj je tudi Federal Reserve ločena od države in sedaj noče niti povedati kam je namenila denar (bailout), ki ga je Obama nakazal ob začetku mandata. Ni obvezna nacionalizacija vseh bank, saj če banka ne dela iz denarja dolg, ampak zgolj ponuja finančne usluge za provizijo, potem je enako škodljiva, kot frizerski saloni.

Problem je, da banke ustvarjajo denar iz dolgov in zato smo v dolgovih. Zato, ker je v obtoku ogromno nepotrebnega denarja. To je problem. Kar se dogaja s prihranki je zelo enostavno; ker banke kupujejo dolg ena od druge… Sedaj pravijo, da je Španija v bankrotu. To bo njihova poteza, psihološka poteza, zapomnite si to.

Če bomo mislili, da je Španija v bankrotu in se bodo ljudje bali in začeli varčevati se bo država morala zadolžiti. Ker kadar denar ne kroži, bari, restavracije in trgovine ne služijo denarja in ljudje so na koncu odpuščeni s svojih služb. To je psihološko vprašanje. In trik je v tem, da če verjamemo temu (da je Španija v bankrotu), potem bomo padli v past.

Če gre Španiji res tako slabo, kot pravijo, potem je vprašanje komu je dolžna Španija? Komu je Španija dolžna denar? Dolguje bankam, ki pa so v bankrotu. … Torej, če so kreditorji v bankrotu, komu potem dolguje denar? IMF bo rekel nekdo. In kdo je IMF? IMF so vse tiste države, ki so tudi v bankrotu. Torej, če so glavni donator IMF ZDA in ZDA imajo dolg velik trilijone dolarjev… Potem je vse skupaj iluzija. Če so Nemčija, Francija, Japonska vse donatorke IMF in so vse v bankrotu… Komu hudiča so potem države dolžne denar?

To je zato, ker denar ne obstaja. Ker dolg ne obstaja. Ker če sem jaz dolžen tebi in ti njemu in on naslednjemu in je cel svet v dolgu, potem ta denar ne obstaja. Nikoli ni obstajal. Začeti moramo spet od začetka, preklicati vse dolgove, ukiniti denar-dolg, ukiniti prevaro, ukiniti privatne banke… To bi nehalo suženjstvo človeštva.”

vir: link

Kateri to razume nebo komentiral ,ker je brez smisla. Rečem pa lahko le, da je to?????? ne najdem besede.