Članek
Bančno luknjo so ustvarili natančno tisti politiki, ki nas sedaj iz te luknje rešujejo
Objavljeno Mar 09, 2014

Da je temu res tako, vedo in vemo vsi, ki vsaj malo vemo, kako so se v Sloveniji podeljevali veliki krediti. 

In tudi izjava Matjaža Kovačiča, bivšega šefa NKBMja temu seveda pritrjuje. Sicer pa, iz te iste banke so zaposleni že dlje časa šušljali, da so se krediti podeljevali na osnovi telefonskih klicev iz državnega zbora in vladnega poslopja. Torej ne bo čisto držala navedba Kovačiča, ki krivdo vali na odlašanje z dokapitalizacijo, ker je dokapitalizacija posledica napačnega delovanja banke pod njegovim vodstvom. Se še tudi Vi spomnite vrst na poštah, ko so državljani vplačevali za delnice NKBM? 

Matjaž Kovačič s svojo izjavo sicer precej "glumi", ker če bi nameraval kaj povedati, bi govoril tudi o svojih grehih. Bil je del ekipe, ki je delila kapital za prevzeme. 

Matjaž Kovačič: "Ne mislim biti več tiho"

Ti pritiski prihajajo iz obeh opcij? "Absolutno, ne eni ne drugi niso odporni proti želji po moči. Prelaganje krivde in lov na čarovnice, ki se ga zdaj gredo politiki, je navadno svetohlinstvo ... To, kar vam razlagam, so resne stvari. Ko sem se o njih pogovarjal z drugimi ljudmi, so mi pred časom rekli: 'Matjaž, bodi rajši tiho. Te bodo še ubili!' Ampak moje ime je umazano že do mere, da je moje življenje že uničeno in ne mislim več biti tiho," je odgovoril za Večer.

Bodi vesel MK, če te bodo res ubili, te bodo prej tvoji, kot pa kdo od nas, ki smo izgubili svoje vložke v tej banki. Boš imel saj napis na nagrobniku - umrl je kot žrtev za domovino