Članek
Športni zaključek leta v ligi NBA
Objavljeno Dec 28, 2021

Zadnji nas članek se je spisal konec leta 2020, sedaj pa se približujemo koncu leta 2021. Za našo odsotno se seveda opravičujemo. Vendar vedno ni dovolj časa za pisanje zanimivih in predvsem kvalitetnih blog objav in športih analiz.

Tudi na športne področju se je letošnjo leto kazalo vse prej kot nadpovprečno. Športne stavnice so vam sicer ponujale stave kvote na najrazličnejše tekme, vendar je veliko tekem odpadlo ali pa je bilo prestavljenih. Razlogi so seveda vsem športnim ljubiteljem še kako znani, saj se še vedno ako v športu, kot tudi izven njega soočamo z težavami.

Podobno velja tudi za košarkarsko ligo nba, ki že celotno sezona ni takšna kot bi morala biti. Tudi tukaj so razlogi enaki, kot za svetovni šport.  Mnoge odsotnosti zvezdnikov so krojile usode letošnjih tekem. Veliko ekipe je tako letos razočaralo, med večje »luzerje« pa lahko uvrščamo zvezdniško ekipo iz mesta angelov. Govorimo seveda o LA Lakersih, ki so trenutno v seriji kar petih zaporednih porazov. Prav tako so krepko po 50% izkupičkom zmag in porazov. Stavnice kot so Bet365 in ostale, pa so jih že zdavnaj odpisale v boju za naslov prvaka.

Zvezdniški tri: Lebron, Davis in Russell Westbrook sicer letos niso igrali veliko tekem skupaj. Vseeno pa sta vedno na igrišču bila vsaj dva zvezdnika, a vseeno to moštvu ni veliko pomagala. Moštvo ima veliko izgovorov, na koncu lahko potegnemo črto da so glavni krivci. Russell Westbrook definitivno nosi velik del krivde, saj se je sedaj tudi zadnjim dvomljivcem pokazalo, da to ni igralec za prstan. Sedaj lahko vidimo, kaj je moral prenašati Kevin Durant v OKC in če bi Durant iz OKC odšel že prej, bi že veliko prej sebe ustoličil kot najboljšega igralca v ligi NBA. Ne pozabimo pa tudi da Lebron ni več to kar je bil, leta so naredila svoje, Davis pa letos igra pod svojim nivojem in je tudi poškodovan.