Članek
MOJA PREDSTAVITEV
Objavljeno Jun 24, 2014

JASNA VODNIK URŠIČ, rojena 1965, izobrazba: računovodja, zaposlena v družinskem podjetju AVATARA računovodske storitve d.o.o. . Leta 1993 sem stopila v podjetništvo kot samostojna podjetnica in nato z možem ustanovila podjetje. Več kot 20 let se srečujem s problematiko malih podjetij in samostojnih podjetnikov , zato  dobro poznam gospodarstvo. Predvsem davčno zakonodajo, ki potrebuje spremembe in poenostavitve.

Za vstop v politiko sem se odločila leta 2011, kmalu po ustanovitvi Državljanske liste – DL. Že takrat se mi je zdelo, da stranka s svojim manifestom poudarja vrednote, ki so mi blizu. Vedno se z njeno politiko sicer nisem strinjala, vendar sem z doseženimi rezultati v obdobju njenega obstoja in delovanja zadovoljna. To je tudi pretehtalo mojo odločitev, da kandidiram za poslanko v Državni zbor. 

V celoti podpiram program stranke  USTVARJAMO PRIHODNOSTI – sem za manj države in več svobode posameznika, za zmanjšanje davčnega bremena, za davčno razbremenitev dela, za mlade – njihovo priložnost za študij, delo in rešitev stanovanjskih težav, predvsem pa za boj proti kriminalu in korupciji. Vse to je le del programa Državljanske liste.

Kako to doseči se sprašujem tudi sama. Pomembno se mi zdi, da je resnično prišel čas, ko dosedanje profesorje, ki so državo po dveh desetletjih samostojnosti pripeljali v nezavidljivo zadolženost, zamenjamo ljudje z rezultati iz gospodarstva. Ljudje, ki vemo, da za dostojno življenje ne potrebujemo milijonov temveč redne službe, kakovostno zdravstvo, pošteno sodstvo in predvsem zadovoljne državljane. Da bomo vsi vedeli, kako se porablja naš denar in občutili, kako se nam življenjski standard izboljšuje.

Hvala za vaš glas.