Članek
Trojanski konj je vstopil, zaželimo mu, da nas reši vsega hudega!
Objavljeno Aug 21, 2014

Velikokokrat je govorenja o državah z urejenim systemom

zakaj ga ne kopirate, saj ni prepovedan?

                  

Koliko vsega sem že prebral od vseh različnih blogarjev in se mi podaja misel, da slovenci rabite vedno nekoga odvzunaj, ki vam kaj napiše po čemer bi bilo vredno si uzeti vzgled, kolikor sledim vašim komentarjem. Tuja imena autorjev njihovih izročil o modrevanju  ali pa tudi kakšno slovensko, ki si je pridobilo priznanje šele, ko je zapustilo svojo domovino in naj bi van nekaj pomenila ali pa vsaj demonstrirate, da je pomembno takšne modrijane omenjati, ker veliko berete. Veliko je na temu res, saj to je veljalo tudi za pogotove od nas, ko smo bili doma v domovini zaničevani prav zaradi osebnega razmišljanja o Takratnem systemu, ki nam ni nikakor odgovarjal, pa tudi pri gotovih zaradi nadpovprečne ineligence. Tako smo bili močno prezirani in veliko od nas je zaradi različnih razlogov zapustilo svojo Domovino.

 

To počenjajo na podoben način nezadovoljni mladi izobraženi skorajda podobno kot smo to nekoč mi počeli. Saj če nisi v neki skupini si automatsko proti njimi in že nezaželjen. Brez dobre veze nedobiš še za čistilko službe dokaj podobne primerjave z negdanjo Jugoslavijo. Škoda takrat za Jugoslavijo in ravno tako danes za Slovenijo, ki na  nesposoben način vladanja zapira Vlada vedno bolj vse prilike, kako še komu omogočiti dobiti zaposlitev doma. Socijalno slabo Familijo zapuščajo otroci predčasno in si na svoj način rešujejo svojo bodočnost. Isto počnejo odrasli izobraženi, ki nevidijo bodočnosti doma in zapustijo svojo prelepo deželo Slovenijo, čemu je krivec politična elita, ki je v večinskem delu le v lastnem okoriščevalnem interesu v politični areni.

 

Kaj še ostane doma je mladina, ki ji izobrazba ni zadostovala in je tako prišla prav za nekaj delovnih mest, ki zadostuje z omejenim znanjem, kot je to policija vojska in še karnekaj uslužnih vrst dela v birokrciji pa vse do čistilnih kolon.  Seveda pa postaja Slovenija na takšen način vse revnejša in toliko bolj se postavlja še v perečejše probleme, kako se iz vse krize rešiti. Vsaki od nas, ker je moral nekoč zapustiti Domovino in tudi današnji, kateri to počnejo, je moral pa v tujini položiti sprejemni ispit, se vklučiti popolno v integriranje življenja in kar kmalu je opazil, da je spoštovan, kar temu doma ni bilo tako in, da se mu nudi prilika se usposabljati nadgrajevati svojo že doseženo  znanje. Te spremembe pa niso nastale, ker nam bi negdo ponujal na zlatem tabletu denar, kot so to počele nesmiselno slovenske banke z vsem rizično nepretehtanimi posojili brez pravega strokovnega svetovanja!

 

Mi vsi smo dodobra sprva imeli priliko kako ponižno smo si smeli služiti svoj denar, ga zvesto šparali in gledali, da ni bil delovni dan samo 8 ur, temveč večinoma 16 ur pa še več,  vse do dobrega uspeha, ki ga ni moč v nekaj letih za pričakovati. Brez sigurnosti, ki bi jo naj nudili za dostop do posojila ni bilo mogoče niti sanjati. In kljub vsemu smo številčni širom sveta, ki smo uspeli v vseh vrstah srokovnosti vse do akademičnih visokih stopen postali za velike opazovalce vzgledne prestižne osebnosti. Tudi sam sem zašel v te stopnje in dobil priliko se povspeti za nekaj stopnic navzgor. Mi, ki imamo te izkušnje nimamo problema z krizo, ki nas je ravno tako doleltela, ker smo v naprej poskrbeli,  kar bi moral vsaki normalni poslovnež vedeti in se strogo zavedati par navodil, predno se spušča v nepoznani svet karjer, pa naj si bo to mala obrt ali srednje podjetništvo pa vse do industrijelih kncern. 

 

Kdor ni u stanju biti pripravljen občutiti kako napeto je življenje ob ustanovitvi podjetja ampak tudi zelo interesantno in da traja čas do pravega uspeha najmajn 10 let, ta se rajši naj ne spušča v to vrsto karjere. V vsem tem času ima vsaki priliko se vsega potrebnega naučiti kar moraš občutiti na sebi kot v žepu brez starševe pomoči ali nasplošno familjarne in prijateljske, ker je enostavno ni mogoče za pričakovati a moraš naprej zakar je vedno nekašen izhod, ko pride resnično do krize. Kdo ni občutil ponižanja kljub vsega znanja skaterim bi naj bilo navidezno mogoče rešiti vse, ta je še zelo zelo zelen. Študirani Akademiki so marsikaj počeli in celo čistili kasarne v prostem času, kako še uštediti kakšen denar in v zasledovanju svoje vizije se ob možnem določenem času napravili samostojne.

 

Tudi z mano ni bilo drugače poznam številne primere kako vstrajno smo vsi verjeli v naše vizije in stem zastavljene cilje. O stanju v katerem se Slovenija že večletja nahaja, čemu sledim že dolgo časa je v zelo, zelo negativno in si mislim samo eno. Oh, ko bi ti ljudje skapirali, kaj je pomembno, da postaneš dolgotrajni stabilni podjetnik? Ko se je Slovenija oddvojila od Jugoslavije in si v mislih zaželela svobodno samostojno suvereno državo Slovenijo, in videla Švico v Sloveniji, je ostalo vse skupaj le pri sanjah.  Obetala se jim je švica pa še več in tudi pričela dodobra delovati. Kmalu zatem so postala posojila dokaj lukrativna, Vsaki je brez kakeršnih koli težav  lahko dobil posojilo za naup velikih prestižnih nemških automobilov in si izpolnil dolgo pričakovano željo.

 

Ljudje so do skoraj oslepeli in spregledali zelo zahrbtno zanjko, katero so jim nastavilik špekulanti svetovalni bankerji. Umesto investirati v kaj koristnega,  kar sem jim jaz vedno predlagak predvsem tudi preostalim posestniki in pa malimi in srednbimi privatniki so počeli v večina vse nasprotno. Mi, ki smo prihajali z našimi limuzinami v Domovino med nikakeršno infrastrukturo saj so bile ceste uničene in auti poljska lada in jugo fičo kultura, smo pričeli s časom dobivati vedno lepšo sliko. Pričel se je graditi autoban, ceste so sepopravljale in naših  nemških znamk autov je  bilo vedno več in več.  Regali so postajali vse bolj polni tujih artiklov in delovanje asociacije se je pričelo na napačnem mestu. Slovesko ljudstvo se je pridobivalo na ponosu in drži hrbtenice seveda za visoko cenio, ki jo je moralo drago plačevati.

 

Aute puščati pred garažo, da ga bo ja sosed videl. Na posojilo so si pričeli  privoščiti tudi dopuste v exotične kraje širom sveta. Hiše so se gradile za 3 Št. Prevelike. Pogotovi so si dovolili močno iztopati in gradili celo Vile, graščine, seveda v večina vse na posojilo ali z nakradenim denarjem. Kriminalo privatiziranje je cvetelo in stem vse vrste hitrega stopnjevannja kapitala, je bilo kriminelim z lahka omogočilo. In ravno z vsem tem napačnim načinom se dokazovati, je pričelo slovenski narod spremljati zelo negativen razvoj. Tudi Kmetje so močno nasedali, gotovi še to danes počnejo, umesto, da bi ostali v majhnosti v svojih zmogljivosti, so se pričeli širiti z svojimi dejavnostmi in tako vsepogosteje zašli v finančne težeave.

 

Dodatno je postalo še tekmovanje z celotno tehniko. Vsaki kmet bi imel najraje celotno tehnologijo od kosilnice pa vse do kombanja, pod svojo lastno gospodarsko streho. Naložbe koncern kot je Laška pivovarna Istra benc in še kar nekaj ostalih so vse te naložbe sjali v pesek za izgovor, kako Finančne oaze obdržati v skrivnosti. Vse je bilo dodobra tehnično analitično izdelano v slučaju, ko bodo prišle vse kriminalne stvari na svetlobo. Predno so doznali kako globoko so zabredli v dolgove na osnovi načrtovalno navidezno napačnih bančno špekulantnih svetovalcev, je bilo za veliko vlagatelje, ki so bankam svoje naložbe zaupali že prepozno. Tudi sam sem bil močno oškodovan in to ne samo v sloveniji temveč tudi v nemčiji. Stečaji, insolvence so prihajale vse pogosteje in uničile  večgeneracijskih doseženih uspehov in še danes ni videti kraja.

 

Bankerji, svetovalci, kateri niso rabili nositi odgovornost za njihovo nestrokovno opravljeno delo so imeli pred očmi samo njihove predvidene bonuse ob uspešni dodelitvi posojila, neglede kako močno so oškodovali vse vlagatelje njihovih prihrankov. Direktorji, ki niso vredni imena „manager“, so se guncali z frklami na oblakih in jim ni bilo mar kaj se dolih dogaja. Hirarhično napačno popolno zaupanje je seglo vse do čistilke. No kako pa naj še Država funkcionira, če ni nobeden za svoje napake odgovoren? In kakor mi vedno bolj kristalno prihaja pred oči, je danes slovenski narod tako daleč, kot nekoč nazaj, ko sem rekel; “ta Narod se nezaveda kam ga bo pripeljal ta “Kommunističen system” in to velja danes ravno tako. Slovenski narod nima svojih strokovnjakov, ki bi uspeli Slovenijo iz krize potegniti. In, če jih že ima nikakor niso pripravljeni izstopati in se podati v krog površnih Tituliranih politikov, ker jim je tituliranje, pa naj sibo tudi plagijatno, edina naslomba s katero bi radi pri naivnih volilcih punktali.

 

Za vodenje enega naroda je pa potrebna samo prava philozofija z močno vizijo  in psihologija z slovenskim ljudstvom peljati pravilni dialog. Ta dva faktorja sta poglavitna, če še hočemo Država, gospodarsko in finančno do neke mire vedno stabilna obdržati. Povzetek philozofije, in psihologije ene uspešno vodene države izven Slovenije bi že zadostoval, saj kopirati systeme ni prepovedano. Ravno tako bi zadostovalo tudi kopiranje systema Od uspešne več članske familije, ki zna usklajevati odhodke z prihodki, ali sposobnega posestnika ali podjetnika.  Ker se pa v politiki negre sprva za strokovnjake temveč za retorične sposobneže, kako ljudstvo prepričati za vse vrste obljub, če tudi nima z realitetom nič skupnega, so ljudje, kot masa še vedno ustrezno sredstvo podpreti, nekoga, da bo lahko prišel na oblast. “MIRO CERAR“ je kot sedaj eden od teh, ki mu bo uspelo z svojo sakrarno nadarjenost dokaj dobro zavajati maso slovenskega ljudstva in jih še dodatno močno zadolžiti. Saj kaj druzga se ni učil kot pfilozofirati.

 

In slovenski narod, ker nebi rad bil naiven, kar seveda je, mu bo sledil nekaj časa kot ovce v galopu, vse do trenutka, ko bodo opazile, da se negre samo za njihovo volno, temveč, že za njihovo kožo. V tem momentu se boste morda prebudil in mu napravili konec vladne karjere. Tako gre ciklust kateri obstoja že ves čas: iz ene strani na osnovi močnih  lobeistov, kateri služijo špekulantem, ki strmijo, da pridejo v politiko in na drugi strani mase naivnega slovenskega ljudsva, ki vsemi  izvoljencem zaslepljeno sledijo. Kako je še sploh na takšen način mogoče pričakovati kakšne pozitivne spremembe? Vsekakor z vsem do sem podanim parlamentarnim systemom v takšni obširni širini je to povsem nemogoče. Da bi bilo potrebno zelo skrčiti celotni vladni obseg resorjev in temeljito spremeniti system, bi bilo za politične špekulante samoubijstvo.

 

In ker je ljudstvo takšno kakeršno pač je, ki ne čuje rado, da je v njihovi majhnosti skompleksirano, naivno gospodarsko analitično nesposobno o presojanju, močno nepogumno, celo strahopetno, po zaslugi 70 let trajajočega kommunizma in znjim močnega poniževanja, zasužnjevanja, vse do najvišje  stopnje uresničevanja, napovedanega od Ivana Cankerja, ko je  napovedal; hlapčevstvo, beračenje, da bo postala usoda vseh časov slovenstva česar se slovenski narod tega še vedno teško zaveda.

 

Tako si slovenskemu narodu zapisuje usodo pod božjem pravilu; „bolj, ko boš trpel na tem svetu lepše se boš imel na drugem svetu po smri"! Zato mislim, če v to verjamete, vam ni kaj za pomagati, razen, da vas vsi, ki vas že do onemoglosti iskoriščajo, poniožujejo, pohlapčujejo in spravljajo na beraško palico, da to še z višjimi stopnjami nadaljujejo, vse do časa, ko se bo prebudila feudalna uporniška iskra in zagorerla širom Slovenije in požgala vse kar je slovenski narod tako daleč pripeljalo. Vse te parazite, ki so se množično usilili v vaše sredine zelo pridnnega slovenskega naroda, jih bo potrebno skrbno izločiti iz do sem  vsega parazitskega delovanja nad slovenskim dokaj pridnim ljudstvom. Dve genracije nazaj so še močno spoštoval Mati zemljo naravo, katera je preživljala naš slovenski narod. Vse to je mogoče na novo aktivirati! Da je slovenija popolnoma zgrešila kompas gospodarstva in se odtujila od etike in vsakodneve humanosti, je dokaj močan dokaz, kam smo prišli.  Vrhunec vsega je pa še dodatno katastrofalen, da se proizvaja danes kruh kateri naj bi bil za otroke oporeč za uživanja.

 

Ko boste pričeli resnično verjeti v samega sebe boste sposobni prevzemati odgovornosti za vse, kar boste reskirali za vašo bolšo prihodnoist!

 

Od tukaj naprej pa vam prepuščam sproščenost vašega osebnega razmišljanja.

 

Lep pozdrav iz Nemčije

Franc Jazbinšek