Spremljanje intervjuja Ga. Gulin

Objavil/a Franc Jazbinsek, dne 2014-09-04 ob 12:15:05

Antiatoriterna vzgoja in današnja kriza

 

Poslušal sem celotni intervju ga. Ogulin in se spomnil včerajšnega mojega komentarja, ki sem ga oddal na PublishWall. Vse kar se je dalo slišati v pedagoškem delu, koko močno so skrbeli za varstvo otrok in mladih, da nebi bili česa prikrajšani in to so skrbeli kar 365 dni 24 ur na dan in danes gledajo kako jim Slovenija gospodarsko in predvsem tudi zelo močno monaralno propada. Poslušal sem ga. Ogulin,  do kraja, ker je že dolgo nazaj odkar sem imel voljo nekoga poslušati, ko je govoril mimo vsake realnosti, kot trenutno to počne ga.Ogulin.

 

Zato je smiselno, da si boste prebrali še moj Blog in morda pogotovi le prepoznali prvotno napako, ki jo človek stem dela, da hoče svojim otrocim ugoditi lepo življenje in napravi največjo napako. Vse in ves čas smo delali proti naravnem instinktu in danes se lahko gledamo v zelo umazano ogledalo. Krizo katero sedaj slovenski narod mora prestajati, si jo je ravno z takšno vzgojo otrok, kot jo opisuje ga. Ogulin sam povzročil. Nekaj pregovorjev iz še mojih ptroških let, ko sem jim sledil, da se jih zapomnem bi bili še danez zelo primerni za upozarjanje, kar sem tudi sam pozneje, ko sem odraščal sam povdarjal ob mojem opazovanju za mene povsem nesprejemljive vzgoje otrok. Usa razvajanost otrok in mladine je odšla v oblake razkošnosti v času, ko je bilo to še dokaj mogoče preprečiti.

 

Danes so ti številčni otroci nesrečni, ker nevedo kaj sam s sabo početi, klub vsem doseglimi napačnimi izobrazbami. Pogotovi otroci so pričeli postajati kot pivke in v številčnih primerih so to še danes. Marsiktdo med nami je to opazil in smo ves čas upozarjali na napačno antiautoriterno vzgojo otrok kot v odraščanju tudi mladine. Z gotovimi dokaj grobimi opaskami se je dalo med našim upozarjanjem čuti,: Boš že videla, ta se ti bo še na glavo podevala, kaj vse bo še stega froca, če mu boš vse dovolila, kaj bi rada, da te bo ta smrkavec še v grob spravil!in iz drugačnega fokusiranja pa takole;

 

Pojdi po dračje v hosto da bom imela kaj za kuriti, nasekaj mi drva prinesi mi koln prinesi mi vodo iz izvirka“ gremo na njivo  gremo pleti korenje pojdi sneg kidat preberi mi fižolj Zlušči koruzo sčisti vse čevlje  poribaj poden Glej daj, da bo pospravljena kuhinja ko pridem iz trgovine odnesi sosedi vrnjen krompir, da mi prideš takoj domov, ko bo šole konec pojdi sosedu pomagati okapat, da se bodo krave zadosti napasle ,čene jih boš spet fasal,Pojdi za prašiče rapincel nabirati. Pejt z brento po vodo na rupo. Itd. Našteval bi lahko na stotine primerov kako smo pa mi odraščali  brez vsake razvajanosti temveč polne odgovornosti od jutra pa vs v temnio noč. In za vso nevoljo, ki se je v familijah dogajala se je najdel vedno otrok na koga se je lahko oseba stresla in v ta pogled še nekaj povsem neoprimernih opask;”

 

tega pankerta bom že ukrorila, zbila ti bom zobe, če neboš držal gobec, hudič te naj vzame, kaj bi že spet rad, saj si ravno kar dobil, ti boš lahko delal samo za kruh, ker se nočeš ušit boš pa moral graube kopati,to je večkrat moral slišati moj brat Zvonko (TONI) od našega očeta. Danes je inženirski Geni v razvoju mašinske tehnike z svojim podjetje in številčnimi zaposlenimi na Bodensee-ju Tettnang-Nemčija. Škoda, da sem te rodila, mi je rela mama, iz voske nezaželjenemu rojenemu otroku. In od lastne tete sem moral kot hlapec večkrat čuti; če boš kaj zinil, te bom ubila in v gnojšenco zakopala, da te bodo črvi pojedli itd. Vse to pa še veliko več so marsikateri morali doživeti in osebno sem  za časa hlapčevstva med 7-mim in 8-mim letom starosti sam takšne stvari doživel. Razen, da me resnično teta ni ubila, kar se je pa tudi v resnici tudi to nekoč dogajalo pa morda še danes.

 

RESOME:

Iz večina otrok, ki so bili deležni pomiljevanja in antiautoriternega pedagoškega učinka nikakeršne pravilne vzgoje, so danes sami sebi v napoto. Večina nas, ki smo pa dobili v času otroškega odraščanja za občutiuti močan pritisk odgovornosti v povezavi z delovnimi navadami in vso vrstnih ponižanj, smo si pa uresničili svoje sanje.  Veliko nas smo postali podjetniki na žalost ne vsi doma, ker smo bili tudi pogotovi, kot osebno jaz, nasprotniki takratnega Udbokomunističnega režima, in se še danes z današnjem systemom nikakor ne strinjamo in zato ostajamo tu kjer pač smo, širom sveta. Postali smo ugledni podjetniki z katerimi se danes slovenski politiki, še kako radi ponašajo v Državnem zboru.

 

Za to še enkrat razvajanost otrok so posledice podnikajočega učinka in pridejo prav sigurno enega dneva z katastrofalnimi nepopravljimimi napakami na svetlobo. Danes je  prepozno včeraj bi bilo še mogoče kaj rešiti, če bi nas poslušali, predvčerajšnem pa sigurno uspešno, če bi človeštvo ne izpustilo naravni proces preživetja. Antiatoriternost je potrebno pod nujno zavselej pokopati in nastopiti z potrebnim pedagoškimi reformami, se pustiti učiti od narave in ne več od filozofskih  vsevedežev, le v napačnem smislu in jim zato današnja kriza visi na njihovih hrbtih. Potrebno bo  otroka od malega že usmirjati v odgovornega pa vse do odraščanja z polno odgovornostjo spremljati z vso vspodbudnostjo in ne več  z razvajanostjo.

 

Potrebno bi bilo pogledati daleč nazaj in bi se najdlo marsikaj, čemu je danes postalo vsakodnevno vpšrašanje;" kako dolgo bo še tako". Jaz iz moje perspektive opazovanja bi rekel takole; res je da imamo neustrezen system vladanja in dokaj nesposobne politike, predvsem nam pa majnkajo mladi intuzijasti, in če so že kje, se odpravijo v tujino. In to dokaj upravičeno, ker jih Domovina enostavno nezna ceniti in jim dati pogum se udstvarjati.

 

 Marsikaj pozitivnega bi se dalo napraviti, kar bi lahko pomenilo dodatno zaposlovanje. Pa še marsikaj bi lahko našteval. Le vse to ni prišlo čez noč! Jedro vseh neuspehov leži predvsem na dveh generacijah nazaj, katerim se lahko v večinskem delu prepisuje vsa krivda, da Slovenija gospodarsko propada. Moja generacija je pričela z antiatoriternim načino vzgajanja otrok in tako je šlo v naslednje generacije in je še danes prisotno.

 

 Moja generacija nepozna strahu in nepotrebnega jamranja, temveč je še vedno u stanju zavihnati rokave, če bi bilo potrebno. Mladina, kot naslednja generacija je bila več kot manj povsem razvajana in se naslanjala na svoje starše in njej sledeča generacija to isto počne. Je brez ambicijosnosti brez vsakeršne volje vse kar kdo že mogoče kaj napravi oveličuje. Kar je najbolj danes prisotno, je veliko takšnih, ki prejemajo zasluženo zelo poniževalno pokojnino, in jim jo mladina sponaša, češ saj oni delajo za njo!

 

 Da jim politiki niso u stanju to transparentneje obrazložiti, kako deluje financiranje pokojnin leži na desinteresiranosti pedagoškega dela kulture, kako prenesti na mlade potrebne obrazložitve, ki bi morale zahtevati tudi respekt do staršev in nasplošno do starejših. In če so že kaj prihranili z trdim delom, saj so se morali marsičesa odrečti, je mladina zelo neučakana.

 

 Za vse to pa mladina ne nosi nobene krivde temveč ravno mi, ker smo hoteli, da bodo naši otroci imeli lepše lažje življenje, kot smo ga mi doživeli med drugosvetovno in še dolgo po njej. Pri večina starših se je napravila velika napaka že v ranih otroških letih, kako učiti otroka delovnih navad, kar nesme pomeniti, da pa mora trdo delati.

 

 Pedagoški del učenja v šoli, kot doma, je povsem izpadel. In danes bi radi bili starši spoštopvani z respektom in zaželjeno dolgo življenje. Ne vse to danes majnka celo v velikih primerih je katastrofalno, da jemljejo otroci svoje starše iz domov onemoglih, kako še priti do kakšnega eura in predvsem, da nepride kakšpna plomba na neprimičnine. Zato bi se podal nazaj na neupravičeno vprašanje, ki si ga sigurno številčno slovensko ljudstvo zastavlja; „kako dolgo bo še tako ostalo“? Odgovor je povsem jasen; „dokler se v vzgoji otrok nebo gravirend kaj spremenilo“!

 http://za-misli.si/subkultura/intervjuji/1799-intervju-z-anito-ogulin

Lep pozdrav

Franc Jazbinšek

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Franc Jazbinsek
Franc Jazbinsek
Objavil/a 2014-09-04 12:15:05 (Sep 04, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
LAŽ-LAŽI, da bo postala laž Resnica
Vsako izkoriščanje dobi enkrat račun!
Pokrajinski sistem v pozabo, Slovenstvo pa v muslimanstvo!
Štajerska-slovenska VARDA
Ade slovenska Udbo-oblast
Jebo ti pas mater slovenski udbovski sistem
VČERAJ - DANES - JUTRI!
Sosesko skupaj stopiti, pravico in svobodo si izboriti!
Resnico brišejo samo strahopetci
Ne Jezusa ali pa Marijo v kot podati!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2021
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj