Članek
Primerna KULTURA steber življenskih uspehov!
Objavljeno Sep 17, 2014

Kulturo se lahko naučimo!

 

Ko sem jaz živel še v Celju koncem 50-tih in začetku 60-tih let  smo se pri pozdravljanju na cesti srečevanja malo priklonili in z nošenjem klobukov celo odkrili predno smo osebo pozdravili. Občutek je bil prijeten v spoštovanju do osebe in tikanje tudi ni bilo tako sproščeno kot je to danes. Z tako sproščenim tikanjem dovolijo en drugemu prestopiti hitro preko moralnih meja. Kaj vse se je spremenilo, ker so nas hoteli povsem Udbotitovsko balkanizirati, rezultati so danes na dlanu.

 

Teško bo ampak, če se hoče je vse dosegljivo, da pridemo nazaj na slovenske kulturne vrednote, ki so bile nekaj povsem vsakodnevnega za Slovence in pa tudi pridnost katera pa sedaj vedno bolj popušča, dokazi so zadosti trensparentni. V večino zapuščena naša lepa mati narava, ki nas je nekoč še vse preživela mora danes ob njej, ker je zapuščena številčno slovensko ljudstzvo stradati. Podajajte si en drugemu vspodbudne besede pokažite, da vam ni vseeno kam vas zapeljujeo oportunisti, ki mislijo na samega sebe.

 

Večina imte še sorodnike, ki imajo neobdelana posestva. Prićnite tam kjer so vaši predniki končali, ko so zapuščali bogato zemljo (posestva) in se naseljevali v mesta in delali v fabrikah in nato vedno več prekoštevilčno z odvečnimi študiji prihajali v birojie, kar je danes rak vaše krize. Za tokrat toliko! Kdo mi bo sledil, se bo rešil jutranje še večje krize, ki bo nastopila za vse tiste, ker samo čakajo in mislijo, da se bo samo po sebi nekoč zopet vse v dobro pričelo spreminjati. To so samo iluzjonen.

 

Zato moji Apeli so dokaj pretehtani in je vredno verjeti v nje. Kdo bo dolgoročno usmirjal svoja načrtovanja v turizem, ta nebo samo sebe rešil temveč poskrbel tudi za nova delovna mesta. Seveda za vse to je pa potreben povsem drugi system kot ga širokodušno še vedno izvajajo naša nikakeršna stabilna Vlada, z prekoštevilčni poslanci in ministri svetovalci birokrati skratka paraziti, ki vas iz dneva v dan vedno bolj zasužnjujejo. Temu lahko samo Vi, slovenski narod napravite že enkrat konec.

 

Bodite aktivni vsak pri samemu sebi odpravite si egoizem in pričnete slediti potrebi skupnih želja in zahtev in ko boste zadosti složni in poenoteni, se vam bodo pričela vrata v svobodno lepšo predvsem pa pravičnejšo bodočnost na široko odpirati. Nobeden od vseh teh, ki vam še danes zakazujejo kako ponižni morate biti, da nebi zgubili službe nebo exsestiral,  če se nebo prilagodil resničnimi demokratskimi načeli, v katrih je glavni nosilni steber ljudstvo!

 

Ljudstvo, ker ve  najbolje kaj je za storiti, da bo miza ustrezno pogrnjena in duša zadovoljna in sosed vesel, da ima soseda in Občina, da ima pravega župana in vseh 12 Pokrajin, da jih zastopajo najpreudarnejše osebe. Tako bo Slovenija postala zopet kulturno vzgledno ogledalo poštenosti pridnih slovenskih rok in pretehtanih modrih misli, ki bodo garant preživetja tudi za naslednje generacije.

 

Lep pozdrav iz Baden-Württemberga-Nemčija

Franc Jazbinšek