Članek
Večinski System za lepšo prihodnost
Objavljeno Sep 30, 2014

 

 

 

Umira slovensko obrtništvo in z njim tudi drobno gospodarstvo tako umira tudi slovenska Država!

 

Sam sem poslovnež in mojster svojega poklica kot urarski mojster in zlatar in vem kaj vse je šlo že na samemu začetku po letu 1945 narobe. Predvsem za še preostale privatnike, katerim je stala UDBA ves čas vse do danes na vratu. Nikakeršna prava usmeritev v zdravo gospodarstvo iz strani UDBE ni bila nikoli nakazana. Veliko privatnikov je moralo pod davčnimi pritiski že takrat zapirati svoje dejavnosti in isto se dogaja danes. Zakaj, skoraj ni vredno odgovorja, kajti vsi tisti, ki jih je država prisilila, da so propadli vedo natančno. Tisti, ko bi pa morali vedeti pa še dolgo nebodo imeli pravega posluha kaj v pravo smir spremeniti.

 

Krivi ste prav vsi tisti, ki vedno znova volite uglajeni system slepe ulice, ker vas še dodatno uničuje. Ni rešitve z finančno inekcijo katerega koli podpirati, Pa najsibo to privatno kot družbeno podjetje ali celo Banke. Da je temu tako se zadobro ve, da denar še ni nobenega napravil poštenega in mu podal potrebo po morali za skupnost kaj pametnega početi, predvsem, če si ga dobil brez, da si si ga moral sam zaslužil. Čas v celotnem obdobju do sem, je dokaz, da podajam resnico v moj komentar. Ves čas podajam Apel, da je System prerazkošen in nikakor finančno vzdržljiv.

 

 Da ste Volilci države Slovenije  lahko tudi vodilci države Slovenije, vam še ni povsem jasno in temu primerno ste se pustili zavajati od špekulantov, katerim ste dali pravno moč, da odločajo u vašem imenu. Da vam bo malo posvetilo, vam podam samo en primer, ki se vsaki moment med nami množično dogaja. Recimo, ste premožni lahko še kaj ustvarjate ampak niste več popolno prisebni in ste primorani nekomu zaupati vaše vso premoženje, kako ga bi ta oseba v dobro vam bila pripravljena  voditi.

 

V prvi liniji so to Zavarovalnice in Banke ali kakšna dobra oseba prijatelji cello tudi sosedje! Mislim, da je večina vas že dobila svoj odgovor. Da takšni vedno obstojajo, ko so nekomu bili pripravljeni slepo zaupati, kot to še vedno večina počne, ko se gre za volitve svojih poslancov se zgodi sledeče. Zavarovalnica lahko propade kot Banke kar se je že zgodilo in se še bo vedno zgodilo in vi ste ob premoženje. Prijateli poznanci sosedje ob tem momentu, ko ste jim zaupali se spremenijo za 180%-tov in mislijo še samo na samega sebe.

 

Oseba katera je dobila vašo polno moč vam je u stanju sprazniti debeli konto, kar se vedno znova sliši v takšnih primerih in vam proda nepremičnine in vas poljubno premesti iz vaše hiše v nekakšno nevredno stanovanje ali celo v sirotišnico. To se dogaja v isti paraleli z vami danes, ker ste zaupali vašim poslancem politikom in sedaj zadnemu mandaterju Miro-tu Cerar-ju.  Pregovor pa pravi dokler ti ne sveti luč, nedaj iz roke ključ! To bi veljalo tudi za vašo zadnjo besedo, ki bi jo morali ob odločanju, ko se gre osebno za vas slovensko ljudstvo sami odločati in ne špekulantna politika, ki neve kje bi še kakšen davek pričarala in svoje žrtve še kar naprej molzla.

 

Vse bi lahko bilo drugače prijetnejše, če bi se vi slovensdko ljudstvo pravilno zavedali svoje moči in pa tudi odgovornosti v demokratičnem sytemu, ki vam nima namena prav nič podariti, vam pa omogoča peljati življenje po vaših sposobnostih. Demokracija že beseda, ki pride iz „Demos“ je ljudstvo in prav vi morate nositi nalogo in odgovornost, kako vam bo demokracija podajala možnosti odločanja o najbolj pomembnih zadevah, ko se gre za kršenje socijalnih razmer, ki so momentalno katastrofalne, da je lahko in to še “DANES“ v 21-tem stoletju negdo z več desetisoči eurov honoriran za njegov stentment in številčne familije so pa pristale na obrobju preživetja.

 

Temu je potrebno ne samo v Sloveniji temveč v celem svetu napraviti že enkrat konec. Politiki živijo brez vsake etike brez vsake odgovornosti do ljudi, ki so jih izvolili.  Pohlepnost jih sili prestopiti vsako senco morale in če se jim ponudi prilika kot je to storila Alenka Bratuša/ek si bodo dovolili še iz višjega odra v vsej neznanosti soliti pamet vsem nam evropejcem. Česprav je prestolnica Brüsel oneznažena okoli EU- parlamenta, da moraž gledati za vsak korak kam boš stopil da ne stopiš v drek,  pa hočejo komandirati vsemi 28-timi državami EU.

 

Tako je če se nekomu zaupa. V takšnih slučajih je naš nemški pregovor zelo na mestu. Vertrauen ist gut Kontrolle ist besser! (Zaupanje je dobro kontrola je bolje)! Zato nedajte iz rok to kar je vaše in vodite računa o pravem vodenju države vsi slovenski državljani in ne pršica politikov kar to ni nikoli počela v vaše dobro. Dokazov imaste zadosti, kako močno ste bili ves čas zavajani, ker ste jim pač dovoili v vašem imenu upropaščati državo.  

 

Včasih si že mislim, Zakaj se intelektualci odprtega razmišljanja tako močno angažirajo ob protestih in kaj več kot transparentnih napisov in vsklikov nemorejo dosežti. Zakaj slovenski narod še kar naprej ponižno trpi? Če bi se zavedali svoje ljudske skupne moči in ji dodali pogum se opugumiti je kriza v kratkem obdobju rešena. Za nekaj ur da stopite skupaj in biti pripravljeni v celoti spremeniti system, kateri bi pričel delovati na principu; ves slovenski narod bolje ve kaj bi bilo potrebno storiti, da bi se občutilo pri izboljšanju povprečnega standarta, kot pa ves čas do sem izvoljeni predstavniki, kateri delajo in bodo še vedno delali v svojo dobro!

 

Drobno gospodarstvo nepotrebuje univerzitetnega znanja, ki je danes poglavitni krivec gospodarske krize. Drobno gosdpodarstvo so obrtniki pridna familijen podjetja, katera nosijo lastno odgovornost kako ostati ne samo uspešen temveč vedno bolj uspešen. To vse kar je biolo nekoč glavni steber gospodarstva se je uničilo še dodatno z nikakeršnim pravilnim delovanjem iz strani Obrtne zbornice, ki je bila in je še ves čas Institucija parazitskega značaja.

 

Obrtniki in Turizem  ter pridne roke z vso potrebno bistrino so u stanju izgraditi najpomembnejši steber slovenskega naroda in to naj bo lepša prihodnost, v kateri bodo slovenski državljani ob delu in življenju izsevali svoje zadovoljstvo.  Slovenke in slovenci in vse slovenske državljanke in državljani še je čas za spremembe po vaših želja. Zato vse je v vaših rokaj, kaj več ni potrebno pridati!

 

Lep pozdrav v Slovenijo iz Baden-Württemberga-Nemčija

 

Franc Jazbinšek