Članek
Alenčica visoki Honorar adijo!
Objavljeno Oct 09, 2014

Alenčica doma poraz v Bruslju pa propast!

 

Če bi v Slovenski politiki sploh lahko še kakorkoli pravilno  delovalo, bi to moralo  biti prav v teatru državnega zbora! Da temu ni tako leži na samemu režiserju M. Cerarju.  Uspeli so  izigrati SDS stem, da so si sestavili uporniško koalicijo in dobili občutek lastnega precenjevanja. Stem so stopili takoj še na dodatno stopnico in dopustili samoprecenjevanje še Alenčici Bratuša/ek kako priti Junckersu v Bruselj pod kožo.

 

Uboga Alenčica, ko jo je visoki obljubljeni honorar ob vsej hitrici podal na pot v Bruselj, kako bo enega dneva ob svojem uboževalcu lahko nosila niskočelno glavico po koncu. Za komisijo katero je bila predvidena je verjetno Alenčica popmislila, ”saj imam Junkersa ob strani”. Le ta, njeni oboževalec, ji ni stal ob strani, ko je prišlo do zaslišana. Komisija katera je dokaj na mestu kako oceniti osebo ali je primerna za prevzem odgovornega mesta energetike, ali ne, ko se je pričelo z konkretnimi vprašanji in Alenčica ni znala na nobenmo vprašanje konkretno odgovoriti.

 

Kakšno počutje je morala ta uboga samohvalna predrzna Alenčica imeti, ko ni na nobeno vprašanje podala pravi odgovor. Vedno je omenjevala Junkersa, češ; “saj me je G. Junkers od treh kandidatov izbral” Čulo se je kot da kliče po njemu; “kje si moj rešitel Juncker, kje si, kje si, pridi me rešit”?  No doživela je po nekaj urah tudi svoj rezultat ZASLUŽENEGA poraza na najvišji stopnji in upam, da bo imela zadosti dela za preostali del svojega življenja, ker se je blamirala pred celotno evropslo skupnostjo. Sloveniji pa napravila veliko črno piko, katero lahko pripišemo Miro Cerarju, ker je imel še možnost, da niskočelno Alenčico zadrži doma.

 

Ko bi v Sloveniji delovala takšna komisija pretehtanja strokovnosti politikov, bi državni zbor imel le nekaj ustreznih kandidatov, tako se bo pa še naprej imenoval pri nas gledalcih kot teater ponesrečenih osebnosti, ki se le gredo politiko pa še zdaleč ne dosegajo njenega raven.

Lep pozdrav iz Baden-Württembega

Franc Jazbinsek