Članek
Bojazen do evropskega združena je absurtna!
Objavljeno Oct 09, 2014

Ljudje, ki bi radi pulili opeko iz skupne strehe  EVROPE!

 Teško bo nekomu dopovedati še kako je potrebno evropsko združenje, če tiči v nekakšnem strahu, ki ga vsaki dan spremlja in vidi pred učmi nekakšno silo, katera ga ima namen rešiti on pa ves čas misli, da ga bo ta sila uničila. Majhnost naše Slovenije z samo 2 mil. prebivalcev je sigurno eden razlog, da imajo pogotovi pomislek ob odvzemu suverenosti do samostojnosti, česprav se o samostojnosti sploh nemore govoriti.

 

Če negdo nekaj zakrivi in nevidi rešitve, pač proba najti krivca za¸storjene napake  pri drugih, kot v tem primeru v združeni evropi! Vsekakor se da tudi takšne posameznike razumeti, nemore se jim pa dati za  prav, ker tako razmišljajo. Vsi ti z njihovo bojaznostjo pozabljajo le eno in to je ves čas zaslužen MIR v Evropi na osnovi prijateljskega združevanja in  odpravljanja barikad v glavah drugače mislečih.

 

Poglavitno pa je, da ima Slovenija še vedno dodobra veliko število  delujčih delovnih mest prav na osnovi, ker smo vstopili v to evropsko združenje. Vsaka hiša pa naj si bo še kako dobro načrtovana ob gradnji se lahko sama po sebi nekoč poruši, kot temu pričajo pogotovi, iz njihovega bojazenskega vidika. Seveda bi držalo v kolikor se ne gleda vedno na stanje v katerem se hiša nahaja!

 

Vsako izgrajeno hišo je pa potrebno vedno znova osvežiti (renovirati) predvsem pa, da ima dobro streho. In ravno v temu se moramo vsi evropejci zavedni in delati, da bo imela naša velika hiša “EUROPA” vedno izvrstno dobro zasigurano streho. Ko se bo vsak posameznik tega zavedal mu bo tudi jasno kako pomembno je to naše Europsko združenje in tudi v ta namen kaj dobrega storil, kot pa ves čas puliti opeko iz strehe!

 

Lep pozdrav iz Baden-Württembega

Franc Jazbinsek