Članek
Jajce brez lupine
Objavljeno Nov 08, 2014

Moškim majnka pogum

V življenju se napravi 80%-tov ustvarjnega vse za ženske, kako bi se moški prikupili ženskam. Dvorenje okoli njih je kar  svet obstoja. Če hoče iz moškega kaj postati, je vedno ženska v ozadju, ki ga je forsirala, ali z razumnejšo besedo, animirala, motivirala in ne nazadnje o kur.... , če ji ni sledil ! Takšnih pajacev je danes večina ob svolih ženah. Dve generacije nazaj so šli, komajda polnoletni fantje služiti vojsko 1,1/2 do 2-leti in so prišli iz vojkske zresnjeni mladi možakerji. Ti možakerji so imeli toliko poguma, da so ob nastopu zopet svojega dela bili u stanju si najti partnerko v kolikor jih že niso od prej imeli, se znjo poročili in kakšen mesenc pozneje si že pričeli večina graditi svoje domove.

 

Ti se takrat niso vprašali koliko je potrebno denarja, da bi si lahko postavili dom. Imeli so korajžo in močno ob strani srčno toplino svojih staršev, ki so jim vedno stali ob strani z vsem prizadevanjem in jim pomagati ob gradnji doma. Tudi niso pomislili kaj vse jih še lahko čaka, ob vsem programu šparanja, Naučili so se prioritete življenja predvsem pa spoštovanje en do drugega. Predvsem še kar se dotika sosedov, saj so si bili roka v roki. Še bi se dalo naštevati kaj vse je te mlade možakarje brusilo skozi njihovo obdobje življena, da so lahko danes svojim otrokom za v ponos in za vzgled. Sledeče generacije, ker jim ni bilo potrebno ničkaj podobnega v svojem življenju odraščanja doživeti, so pa kot jajce brez lupin.

 

Na njih se je nemogoče zanesti, da bi kaj v življenju pokrenili, zato jih je potrebno vedno znova šubsnati, dregnati in to delo obvladajo ženske dokaj dobro, ker imajo dovolj poguma. Potrebno jih bo tako dolgo dregati, da se bodo pričeli prebujati zakaj so sploh na tem svetu. Če ne zato, da se moramo celo življenje boriti za svoje pravice. Tako bo padla tudi njimi misel, da je potrebno ven iz štirih zidov in se pridružiti ostalim, ki so vedno znova že  na ljudskem odru cestišča v zborovanja in v borbi za človekove pravice vse tja do ZMAGE!

 

Z ROKO V ROKO, pa boste postali veriga nepremaglive moči, katera  si bo uzela oblast v svoje roke in spremenila system, ko bo delovalv samo v korist celotnega slovenskega ljudstva in ne več v korist sedanjih vladnih vsehmogočih špekulacij, kako že tako osiromašen slovenski Narod še bolj ožeti!

 

Lep pozdrav iz Baden-Württemberga-Nemčija

Franc Jazbinšek